Un aliment preferat de români conţine mai mult mercur decât vaccinurile

de D.G.    |    18 Ian 2017   •   09:29
Un aliment preferat de români conţine mai mult mercur decât vaccinurile foto: pixabay.com

Unele preparate nepreparate termic sau care nu sunt gătite complet pot să îţi pună viaţa în pericol. Potrivit specialiştilor de MedicalDaily, iată care sunt cele mai periculoase alimente care te pot îmbolnăvi dacă le consumi nepreparate termic:

1. Tonul

Are o concentraţie foarte mare de mercur, iar dacă obişnuieşti să-l consumi mai des (fie în conserve, fie crud) se poate ajunge la intoxicaţie cu mercur. Mercurul este toxic pentru creier, inima şi sistemul nervos. În special femeile însărcinate sau cele care alăptează trebuie să fie foarte atente la consumul de peşte, deoarece mercurul împiedică dezvoltarea neurologică a fătului.

„Efectele sunt semnificative şi nu ar trebui ignorate. Avem dovezi că problemele apar chiar şi ca urmare a unui consum în cantităţi moderate de peşte contaminat”, susţine Dr. Edward Groth, autorul unuia dintre cele două rapoarte expuse în timpul unei conferinţe pe tema poluării cu mercur, informează Global Post.

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului din SUA, nu trebuie să consumi mai mult de 340 de grame de peşte/fructe de mare pe săptămână. Aici sunt incluse tonul crud sau conservă, creveţii, somonul, rechinul, peştele-spadă şi caroul regal.

Mai mult, pe eva.ro.

Parteneri
x close