Antena 3 CNN Actualitate Prognoza lunii februarie. Vremea rămâne prea caldă pentru această perioadă

Prognoza lunii februarie. Vremea rămâne prea caldă pentru această perioadă

A doua jumătate a lunii februarie va fi mai caldă, însă la fel de umedă ca până acum.

Prognoza lunii februarie. Vremea rămâne prea caldă pentru această perioadă
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    11 Feb 2020   •   17:34

Prognoza pentru restul lunii anunţă temperaturi cu până la 5 grade mai ridicate decât ar fi normal. Astfel, maximele vor atinge 16 grade în sudul şi estul ţării.

Precipitaţii vor fi mai mult sub formă de ploaie şi vor fi însemnate cantitativ în anumite zone.

Vestea proastă este că nu va ploua totuşi atât de mult încât să scăpăm de secetă, spun meteorologii.

Prognoza lunii februarie. Ce spun meteorologii

VREMEA. Prognoza meteo pentru miercuri, 12 februarie 2020. Valorile termice, cu precãdere cele diurne, se vor situa peste cele climatologic specifice datei. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii slabe. Local la munte va ninge, pe arii restrânse în nord-vest şi în centru vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului pe suprafeţe mici vor fi mai ales ploi.

Vântul va continua sã aibe intensificãri la munte, în special în zona înaltã unde la rafalã, cu precãdere în prima parte a intervalului, se vor depãşi viteze de 80...100 km/h, spulberând zãpada, iar în restul ţãrii va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale şi temporare ziua, îndeosebi în centru, est şi sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -7 şi 0 grade. Izolat se va semnala ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru joi, 13 februarie 2020.
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe arii restrânse precipitaţii slabe - ziua sub formã de ninsoare la munte şi mixte în nord şi centru, iar noaptea predominant sub formã de ploaie în vest şi nord-vest. Izolat vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe creste, iar local şi temporar, în prima parte a intervalului, în centru, est şi sud-est, iar noaptea în nord-vest.

Temperaturile maxime, mai ridicate decât mediile multianuale, se vor încadra între 2 şi 14 grade, iar cele minime între -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 4...5 grade în zona deluroasã a Banatului.

VREMEA. Prognoza meteo pentru vineri, 14 februarie 2020
Înnorãrile vor cuprinde treptat toatã ţara şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe local în vest, sud-vest şi la munte şi pe arii restrânse în rest. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare la munte, mixte în Maramureş, şi sub formã de ploaie şi lapoviţã în Transilvania, iar în restul regiunilor se vor semnala mai ales ploi.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã, în special la altitudini mari, iar în prima parte a intervalului local şi în sud-est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade, iar cele minime între -2 şi 5 grade.

×
Subiecte în articol: vremea seceta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close