Antena 3 CNN Actualitate Vreme capricioasă în următoarele două săptămâni. Temperaturile maxime, între 12 și 22 de grade Celsius

Vreme capricioasă în următoarele două săptămâni. Temperaturile maxime, între 12 și 22 de grade Celsius

În Alba, Olt, Vâlcea, dar și în alte localități din țară, grindina a făcut ravagii. Vremea se anunță capricioasă până la finalul săptămânii, iar temperaturile vor fi mai mici chiar și cu zece grade decât media normală pentru acesată perioadă a anului. Nici săptămâna viitoare, vremea nu va evolua diferit.

Vreme capricioasă în următoarele două săptămâni. Temperaturile maxime, între 12 și 22 de grade Celsius
Sursa foto: Pixabay.com
26 Mai 2020   •   19:21

În primele zile ale acestei săptămâni au apărut dezvoltări noroase convertive, care au determinat apariția grindinei, care s-a depus în stat în unele zone, dar și intensificări ale vântului și izolat acumularea unei cantități mai mari de apă.

Până la finalul acestei săptămâni, ne aflăm sub influența unei mase de aer rece, cu un potențial de instabilitate atmosferică extrem de ridicat. În fiecare zi, în mod deosebit după-amiaza, vor apărea astfel de fenemone: descărcări electrice, averse cu intensificări ale vântului de scurtă durată, izolat grindină de mici dimensiuni.

Lapovița și ninsoarea vor apărea la altitudini peste 1500-1800 metri. 

Temperaturile vor fi mai scăzute și cu 10-12 grade decât ar trebui să avem în această perioadă. Temperaturile maxime, săptămâna aceasta, se vor situa între 12 și 22 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în nord-est, în depresiuni. Cele mai ridicate temperaturi sunt prognozate în extremitățile sudică și estică.

Nici estimările pentru perioada viitoare nu sunt foarte optimiste. Prognoza meteo va fi similară din punct de vedere al temperaturilor și precipitațiilor.

×
Subiecte în articol: vremea
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close