Antena 3 CNN Politică 100 de minute: Ce așteptări au românii de la Guvernul Cioloș - sondaj

100 de minute: Ce așteptări au românii de la Guvernul Cioloș - sondaj

100 de minute: Ce așteptări au românii de la Guvernul Cioloș - sondaj
Sursa foto: Foto: facebook.com/dacianciolos
18 Dec 2015   •   18:20

Tragedia de la Colectiv a produs un șoc în România. Așa a fost posibil să pice un guvern. Andreea Sava a prezentat, la 100 de minute, ce cred astăzi românii despre toate aceste schimbări, precum și ce așteptări au de la miniștrii cabinetului Cioloș, potrivit unui nou sondaj INSCOP.

La întrebarea În urma protestelor, Guvernul Ponta trebuia să își dea demisia, 54,2% dintre respondenți au spus DA, 36,7% NU. Nu știu/Nu răspund - 9,1%.

Ce fel de guvern preferă românii
În plus, 50,5% dintre români declară că preferă un Guvern de tehnocrați pentru că aduce mai multă competență, în timp ce 32,1% spun că e de preferat un Executiv politic. 17,4% nu știu sau nu răspund.

Ce fel de guvern vor românii după alegerile din 2016
De asemenea, 37,2% dintre respondenți ar dori un guvern de tehnocrați și după alegeri, în timp ce 34% ar prefera un guvern politic după alegeri, iar procentul nonrăspunsurilor este de 28,8%.

Guvernul Cioloș va face reforme importante în societate?
Cercetarea mai relevă că 36,9% dintre români cred că Guvernul Cioloș va face reforme importante cât se va afla la conducere, iar 34,8% sunt de părere că nu va reuși să facă reforme semnificative și 28,4% nu știu sau nu răspund.

Guvernul Cioloș, mai bun decât Guvernul Ponta?
Conform barometrului, 34,6% dintre respondenți cred că Guvernul Cioloș va fi mai bun ca Guvernul Ponta, 34,3% că nu va fi mai bun, iar 31,1% nu știu sau nu răspund.

"Barometrul INSCOP-ADEVĂRUL despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul" în perioada 26 noiembrie-2 decembrie. Volumul eșantionului a fost de 1.071 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

×
Subiecte în articol: sondaj 100 de minute andreea sava
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close