Antena 3 CNN Politică 100 de minute: Cererile DNA în cazul Elenei Udrea, discutate mâine dimineaţă în Biroul Permanent

100 de minute: Cererile DNA în cazul Elenei Udrea, discutate mâine dimineaţă în Biroul Permanent

100 de minute: Cererile DNA în cazul Elenei Udrea, discutate mâine dimineaţă în Biroul Permanent
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Oct 2015   •   17:51

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat mâine, la ora 9.30, pentru a discuta situaţia deputatului Elena Udrea, pentru care DNA a cerut din nou arestarea, de această dată într-un dosar referitor la acte de corupţie privind patrimoniul staţiunii Eforie Sud.

Reporterul Antena 3, Diana Lazăr, a subliniat situaţia dificilă în care se află acum deputaţii, care trebuie să analizeze cererile DNA în cazul Elenei Udrea, dar care se lovesc de un regulament destul de neclar.

Regulamentul a fost modificat în primăvara acestui an. E o problemă tehnică pentru că vorbim de 2 cereri: de începere a urmăririi penale pe numele Elenei Udrea, dar şi una de reţinere şi arestare preventivă a acesteia.

"Dacă în primul caz sunt termene lungi, pentru cea de-a doua cerere sunt termene foarte scurte", a spus reporterul Antena 3.

Procurorii au cerut Parlamentului aviz pentru urmărirea penală şi reţinerea şi arestarea Elenei Udrea, care este şi deputat.

Elena Udrea este acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată şi fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2012). 


×
Subiecte în articol: 100 de minute Elena Udrea DNA
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close