Antena 3 CNN Politică 17 candidaţi se luptă pentru fotoliul de primar general al Capitalei

17 candidaţi se luptă pentru fotoliul de primar general al Capitalei

17 candidaţi se luptă pentru fotoliul de primar general al Capitalei
23 Apr 2008   •   13:35

Termenul de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale expiră la miezul nopţii. Ce mai mare bătălie se anunţă la Primăria Capitalei, unde chiar şi anunţarea candidaţilor a fost o luptă. Până la urmă, în cursa pentru funcţia de primar general al Bucureştiului s-au înscris 17 candidaţi. Unul singur este independent - Sorin Oprescu, iar ceilalţi sunt reprezentanţi ai partidelor politice. Senatorul Oprescu a prezentat peste 40.000 de semnături de susţinere. Principalele partidele politice şi-au depus de luni listele cu candidaţii.

Primul care s-a înscris oficial a fost candidatul PDL, Vasile Blaga, urmat de liberalul Ludovic Orban. Apoi, la Biroul Electoral Municipal s-a prezentat candidatul PSD pentru Primăria Bucureştiului, Cristian Diaconescu. Tot luni şi-a depus candidatura şi Codrin Ştefănescu, din partea PC.

Lista definitivă a candidaţilor va fi făcută publică de reprezentanţii Biroului Eectoral Municipal în cel mult 24 de ore de la încheierea procedurii de primire a dosarelor de candidatură. Membrii BEM au invalidat două candidaturi - una a lui Cornel Cernoschi, care s-a autoproclamat ?urmaşul urmaşilor lui Ştefan cel Mare?, iar cea de-a doua a reprezentantului Partidului Renaşterea României, Dumitru Rădescu.

Antena 3

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close