Antena 3 CNN Politică 5000 de euro pentru apărarea onoarei deputaţilor la un turneu de tenis

5000 de euro pentru apărarea onoarei deputaţilor la un turneu de tenis

5000 de euro pentru apărarea onoarei deputaţilor la un turneu de tenis
Sursa foto: Camera Deputatilor
11 Mai 2009   •   17:42

5000 de euro va cheltui conducerea Camerei Deputaţilor pentru trimiterea a patru deputaţi la a XV-a ediţie a Turneului European Interparlamentar de Tenis. Suma acoperă, pe lângă transport, cazarea pentru trei nopţi, diurna pentru trei zile şi jumătate şi asigurările de sănătate ale celor patru parlamentari iubitori ai sportului alb.
Săptămâna trecută, membrii conducerii Camerei se contraseră pe tema necesităţii participării la evenimentul sportiv din Bosnia şi Herţegovina. Reprezentanţii PDL au insistat pe caracterul neparlamentar şi pe câştigul inexistent de imagine pe care această acţiune ar fi adus-o Parlamentului. Social-democraţii au ripostat arătând că nu ar trebui să se facă economii pe seama deputaţilor tenismeni, ci prin renunţarea la gratuitatea acordată ONG-urilor în folosirea unor săli din Casa Poporului.
Noua şedinţă a Biroului Permanent a readus pe democrat-liberali la sentimente mai bune. Astfel, cei patru tenismeni nu se vor mai deplasa cu avionul cum era stabilit iniţial, ci cu un microbuz din dotarea Camerei, costurile fiind reduse de la 30.000 de ron la 22.000.
În memorandumul acţiunii au fost prezentate două variante de deplasare - cu avionul, care ducea chetuielile totale la aproximativ 30.000 lei şi deplasarea cu un microbuz din partul auto al Camerei Deputaţilor, caz în care cheltuielile au fost estimate la suma de 22.000 lei. În memorandum se mai arată că, începând din 1998, Camera Deputaţilor a fost reprezentată la toate turneele europene interparlamentare de tenis şi că acţiunea este inclusă în Programul de relaţii externe a Camerei pe anul 2009.
În memorandum au fost prezentate două variante de deplasare - cu avionul, care ducea chetuielile totale la aproximativ 30.000 lei şi deplasarea cu un microbuz din partul auto al Camerei Deputaţilor, caz în care cheltuielile au fost estimate la suma de 22.000 lei.
Conducerea Camerei a ales, potrivit secretarului Camerei Valeriu Zgonea, varianta prin care delegaţia parlamentară se va deplasa cu un microbuz, suma de 22.000 lei fiind necesară pentru transport, cazarea pentru trei nopţi, diurnă pentru trei zile şi jumătate, asigurări de sănătate şi avans de 50%.
În memorandum se mai arată că, începând din 1998, Camera Deputaţilor a fost reprezentată la toate turneele europene interparlamentare de tenis şi acţiunea este inclusă în Programul de relaţii externe a Camerei pe anul 2009.
Printre pretendenţii la trei zile de relaxare prin tenis se numără Laszlo Borbely (UDMR), Marius Nicula (PDL), Dumitru Staicu (PDL), Florin Anghel (PDL) , Liviu Câmpan (PNL) şi Ştefan Beres (UDMR).
Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close