Antena 3 CNN Politică ALDE: Cine minte și cine nu? Dacă riscul de îmbolnăvire există la școli, la creșe și after school-uri nu există?

ALDE: Cine minte și cine nu? Dacă riscul de îmbolnăvire există la școli, la creșe și after school-uri nu există?

Reprezentanții ALDE critică dur pe o rețea socială ”haosul din ședințele de aseară ale CMBSU”. ”Ridică mari semne de întrebare nu doar asupra competenței celor din acest comitet, în frunte cu prefectul, ci și în privința ministrului Anisie”.

ALDE: Cine minte și cine nu? Dacă riscul de îmbolnăvire există la școli, la creșe și after school-uri nu există?
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    20 Oct 2020   •   13:15

”Haosul din ședințele de aseară ale CMBSU decizia dată și modificată ulterior, după intervențiile ministrului Educației, ridică mari semne de întrebare nu doar asupra competenței celor din acest comitet, în frunte cu prefectul, ci și în privința ministrului Anisie.

Asta pentru că explicațiile date de ministrul Anisie și chiar de Ludovic Orban, cum că acest Comitet municipal pentru situatii de urgență nu poate decide în privința creșelor și after school-urilor pentru că acestea sunt reglementate separat, printr-un ordin comun al miniștrilor educației și sănătății, par a fi doar un tertip folosit pentru a nu închide și aceste activități și astfel niciun părinte să nu mai aibă unde să își lase copiii.

Concret, același ordin de miniștri se referă și la activitatea grădinițelor, (reglementarea este comună pentru creșe, grădinițe și after school-uri), însă în privința grădinițelor, Comitetul Municipal a decis că activitatea lor se suspendă, deci le-a inclus în reglementare.

Și atunci, cine minte și cine nu? Poate CMBSU să decidă și asupra activităților prevăzute în acel ordin comun de miniștri, din moment ce închide grădinițele, sau nu poate, așa cum susțin Orban&Anisie? Și dacă riscul de îmbolnăvire există la școli, la creșe și after school-uri acesta nu există?”, scriu reprezentanții ALDE pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: ALDE
Parteneri
O nouă lovitură pentru fraţii Tate: judecătorii au dat verdictul!
x close