Antena 3 CNN Politică ALDE: Guvernul e în campanie. Alegerile, mai importante decât sănătatea românilor

ALDE: Guvernul e în campanie. Alegerile, mai importante decât sănătatea românilor

În ziua în care Capitala țării a trecut în scenariul roșu, rata de infectare trecând de 3 la mia de locuitori, guvernul Orban a fost mai preocupat de ședințele politice, în loc să găsească timp pentru a lua măsuri pentru combaterea acestei situații, este esenţa mesajului tranşant transmis românilor de ALDE.

ALDE: Guvernul e în campanie. Alegerile, mai importante decât sănătatea românilor
de Dana Musceleanu    |    19 Oct 2020   •   14:15

“Orban și gașca lui de miniștri iresponsabili au considerat că e prioritar să își valideze propriile candidaturi, în loc să se reunească de urgență într-o ședință în care să discute măsurile care se impun și pentru a le spune oamenilor ce e de făcut în perioada următoare”, se arată într-o postare pe contul oficial de Facebook al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor.

Nu e vorba doar de cinism, ci de ticăloșie!

ALDE reproşează guvernanţilor faptul că se preocupă mai mult de alegeri decât de sănătatea şi siguranţa oamenilor, “într-un moment în care numărul de infectări crește alarmant”. 

“Nu e vorba doar de cinism, ci de ticăloșie! Nu poți să te gândești la alegeri în timp ce aproape 6000 de români au murit de coronavirus, iar peste 3000 de români zilnic se îmbolnăvesc.
 
Ce Guvern responsabil este acela care, în plină pandemie, merge în campanie? Premierul țării va fi în campanie, ministrul sănătății la fel, ministrul de interne și el, cel al finanțelor de asemenea. Adică, în plin scenariu roșu de pandemie, România rămâne fără Guvern, pentru că Guvernul e în campanie, explică ALDE.

Un guvern de tranziţie, tehnocrat

În contextul în care miniştrii-candidaţi sunt într-un “uriaș conflict de interese moral”  şi organizarea alegerilor de către PNL pare lipsită de credibilitate, ALDE reaminteşte propunerea sa  privind instaurarea unui guvern de tranziţie, tehnocrat, “care să aibă drept unic scop o buna gestionare a alegerilor”.

“Guvernul PNL nu vrea să guverneze în interesul românilor, vrea doar să dețină și să-și sporească puterea pentru propriul interes și interesul lui Iohannis de a avea puterea totală în următorii 4 ani”, concluzionează liberal-democraţii.
 

×
Subiecte în articol: ALDE
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close