Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu, după alegerile pentru șefia Senatului: Opoziția a făcut primul pas pentru succesul moțiunii de cenzură

Alina Gorghiu, după alegerile pentru șefia Senatului: Opoziția a făcut primul pas pentru succesul moțiunii de cenzură

Alina Gorghiu, după alegerile pentru șefia Senatului: Opoziția a făcut primul pas pentru succesul moțiunii de cenzură
10 Sep 2019   •   19:33

Senatorul PNL Alina Gorghiu consideră că la alegerile de marţi pentru şefia Senatului partidele de Opoziţie "au dat dovadă de coerenţă, coeziune" şi au făcut "un prim pas pentru succesul moţiunii de cenzură". 

"Vă mulţumesc tuturor celor din opoziţie care astăzi au susţinut o altfel de candidatură decât cea a domnului Meleşcanu. Este o primă bătălie pe care, din punctul meu de vedere, a pierdut-o PSD. Aţi pierdut locul de şef al Senatului în favoarea unui om dintr-un alt grup parlamentar. Este un compromis pe care tot dumneavoastră îl veţi deconta. Astăzi, în schimb, bătălia câştigată de Opoziţie este certă. Am reuşit să demarăm un proiect comun. Mă bucur că în Senat avem, putem să spunem ferm că partidele de opoziţie au dat dovadă de coerenţă, de coeziune şi au făcut un prim pas pentru succesul moţiunii de cenzură. (...) Vă promit că nu se scrie finalul astăzi", a spus Gorghiu marţi, în plenul Senatului, după alegerea lui Teodor Meleşcanu la şefia Camerei Superioare a Parlamentului. 

Senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales, marţi, în plen, în cel de-al doilea tur de scrutin, preşedintele Senatului cu 73 voturi "pentru", Alina Gorghiu, din partea PNL, obţinând 59 de voturi. 

Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului cu sprijinul senatorilor PSD şi a întrunit, în cel de-al doilea tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor prezenţi. 

Alina Gorghiu a fost votată, în al doilea tur de scrutin, de senatorii PNL, USR, UDMR şi ALDE. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close