Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu: Ministrul Ridzi a sfidat comisia parlamentară de anchetă

Alina Gorghiu: Ministrul Ridzi a sfidat comisia parlamentară de anchetă

Alina Gorghiu: Ministrul Ridzi a sfidat comisia parlamentară de anchetă
Sursa foto: Alina Gorghiu
29 Iun 2009   •   16:17

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, sfidează Comisia de control a Parlamentului folosindu-se de colega sa de partid Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru a comunica, a declarat luni liderul comisiei, deputatul PNL Alina Gorghiu.
"Până astăzi, la ora 10.00, ministrul Ridzi, prin reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, ar fi trebuit să ne pună la dispoziţie toate documentele pe care Comisia le-a solicitat. Aşa cum a sfidat până acum întreaga societate civilă, ne-a sfidat şi pe noi. În loc să ne comunice direct că nu are cum să trimită documentele pentru ca Parchetul i-a ridicat aceste documente, Ridzi comunica prin intermediul Preşedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase", a declarat Gorghiu.

Preşedintele comisiei a explicat că acest for îşi va continua activitatea până când va primi o înştiinţare oficială cu privire la cercetările demarate de Parchet în cazul ministrului Ridzi.

"Nu consideram încheiat mandatul comisiei de anchetă până nu primim comunicarea oficială din partea Parchetului pe care noi l-am sesizat", a declarat Gorghiu, carea precizat că PNL va solicita tranferarea cazului către Comisia juridică a Senatului după ce Parchetul va începe cercetările.

"Dat fiind faptul că nu am primit această comunicare oficială din partea Parchetului, reprezentanţii PNL din Biroul Permanent al Camerei vor susţine continuarea mandatului acestei Comisii de anchetă. În ipoteza în care, prin votul membrilor din Biroul Permanent al Camerei, se va ajunge la concluzia că această adresă prin care Monica Iacob Ridzi este informată că Parchetul de pe lângă ÎCCJ - DNA a început cercetările prealabile în dosarul domniei sale, atunci reprezentanţii PNL vor solicita dirijarea solicitării de aprobare a începerii urmării penale în cazul Monica Ridzi către Comisia juridică", a mai explicat preşedintele Comisiei de anchetă, care a atras atenţia că cercetarea DNA a început în aceeaşi zi în care s-a votat în Parlament înfiinţarea comisiei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close