Antena 3 CNN Politică Anastase: PSD a încercat să-l pună pe Năstase deasupra regulamentului şi Constituţiei

Anastase: PSD a încercat să-l pună pe Năstase deasupra regulamentului şi Constituţiei

Anastase:  PSD a încercat să-l pună pe Năstase deasupra regulamentului şi Constituţiei
Sursa foto: Roberta Anastase
16 Iun 2009   •   15:14

Preşedinta Camerei Deputaţilor Roberta Anastase s-a declarat, marţi, surprinsă şi dezamăgită de modul în care s-a derulat şedinţa Camerei în cazul lui Adrian Năstase care a culminat cu părăsirea de către unele grupuri parlamntare a lucrărilor. Reprezentanţii PSD, ai UDMR şi PNL au anunţat că părăsesc sala de şedinţe nemulţumiţi de modul în care preşedinta acestui for legislativ a condus şedinţa. Cum liderii PSD nu s-au mai prezentat la consultările anunţate de Anastase, preşedintele Camerei a sugerat că social-democraţii au fost cei care au încălcat Regulamentul şi nu ea, aşa cuma fost acutaă de către opoziţie şi PSD.
Anastase a acuzat PSD că a încercat ca "peste regulament şi Constituţie, Adrian Năstase să fie pus deasupra".
"Tocmai cei care neagă ce s-a întâmplat (în Biroul Permanent - n.r.) legat de desfăşurarea şedinţei nu au venit la întâlnirea liderilor", a spus Anastase, care a susţinut că nu poate să-şi explice comportamentul colegilor de la PSD.
"Sper să aibă înţelepciunea pentru a reveni la ceea ce înseamnă respectarea regulamentului", a adăugat preşedinta Camerei, arătând că ea va încerca să ia legătura cu liderul de grup al PSD.
În opinia preşedintelui Camerei, singura raţiune pentru modul în care au reacţionat reprezentanţii PSD ar fi apărarea lui Adrian Năstase.
"Eu nu pot fi de acord ca acest subiect să nu se discute în Camera Deputaţilor (...) Nu putem să construim ziduri înalte ca să protejăm parlamentarii", a mai spus Roberta Anastase.
Ea a precizat că în Biroul Permanent de luni conducerea Camerei ajunsese la consens după lungi discuţii asupra modului în care să se desfăşoare şedinţa de plen a Camerei în care se discuta despre cererea procurorului general privind cazul lui Adrian Năstase.
Astfel, potrivit acestei proceduri stabilite în Biroul Permanent, la şedinţa de plen a Camerei trebuia să fie citită scrisoarea procurorului general, apoi raportul comisiei de regulament a Camerei, după care urmau dezbaterile deputaţilor şi supunerea la vot a proiectului de hotărâre.
"Nimeni nu a încălcat nicio regulă"a conchis Anastase, declarându-se "surprinsă şi dezamăgită".
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close