Antena 3 Politică Asumarea răspunderii pe codurile juridice, în discuţia Guvernului

Asumarea răspunderii pe codurile juridice, în discuţia Guvernului

03 Iun 2009   •   14:24
Asumarea răspunderii pe codurile juridice, în discuţia Guvernului
Guvern

Guvernul va decide miercuri dacă va face apel la asumarea răspunderii pe Codurile penal şi civil, după ce preşedinţii celor două subcomisii parlamentare, Victor Ponta şi Daniel Buda, vor prezenta Executivului stadiul discuţiilor cu societatea civilă pe cele două documente, a declarat premierul Emil Boc.
"I-am invitat la şedinţa Guvernului pe preşedinţii celor două comisii. Să vedem care este stadiul discuţiilor cu societatea civilă şi vom lua o decizie astăzi (n.r. miercuri) în Guvern cu privire la Coduri, după prezentarea preşedinţilor celor două comisii", a declarat premierul înainte de şedinţa de Guvern.
Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, a declarat, marţi, după dezbaterea cu ONG-urile privind Codul Penal, că Guvernul nu va lua în discuţie, în şedinţa de miercuri, proiectele iniţiale ale Codurilor juridice, ci forma lor rezultată în urma dezbaterilor parlamentare.
"În şedinţa de Guvern de miercuri, eu (Victor Ponta- n.r) şi Daniel Buda şi ministrul justiţiei vom face o informare şi vom discuta despre cele două texte (Codul Penal şi Codul Civil- n.r.) elaborate de Parlament cu toţi specialiştii. Nu este vorba despre proiectele iniţiale?, a spus Ponta.
Reprezentanţii ONG-urilor au părăsit însă marţi discuţiile cu membrii subcomisiilor parlamentare de profil, acuzând că dezbaterile au avut loc mai mult de formă şi criticând intenţia Guvernului de asumare a răspunderii pe aceste acte normatiove.
Liderii Coaliţiei PDL-PSD au stabilit în 18 mai ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe cele două Coduri - Penal şi Civil - la începutul lunii iunie, urmând ca între timp să aibă loc întâlniri cu reprezentanţii societăţii civile şi cu toti cei interesaţi.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close