Antena 3 CNN Politică Atac la adresa Guvernului! ALDE: "Dacă furați mai puțin, atunci ați avea bani pentru a testa toți românii"

Atac la adresa Guvernului! ALDE: "Dacă furați mai puțin, atunci ați avea bani pentru a testa toți românii"

Reprezentanții ALDE critică faptul că Guvernul PNL îi lasă pe români să-și facă testul pentru coronavirus din propriii bani și nu contribuie la această acțiune. Românii plătesc asigurări de sănătate și ar trebui să li se asigure testarea gratuit, mai spun cei din opoziție.

Atac la adresa Guvernului! ALDE: "Dacă furați mai puțin, atunci ați avea bani pentru a testa toți românii"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    24 Iul 2020   •   12:10

"Când ne-au spus că vor începe testarea în masă a românilor nu credeam că asta înseamnă ca fiecare român să își facă testul de Covid-19 din bani proprii! Speram că Guvernul PNL va face această testare din bani publici, de la buget. Fiecare român plătește asigurări de sănătate și, în baza acestui contract cu statul privind asigurarea dreptului la sănătate, cu atât mai mult când există un risc major, are dreptul să i se asigure acest acces la testare în sistemul de stat", au transmis cei de la ALDE.

"Dar pentru asta ar trebui ca acest Guvern Orban să respecte românii și drepturile lor!"

Cei din ALDE îi acuză pe premier și pe ceilalți membri ai Executivului că au blocat inclusiv autoritățile locale care demarau acțiuni de testare a populației, invocând nerespectarea regulilor. "Consecința? Românii merg în sistemul privat să își facă testele!".

"Guvernul se laudă că pot face 18.000 de teste pe zi, dar vedem că din cele 21.000 de teste efectuate cu o zi în urmă, 8.000 sunt făcute de romînii care au mers la spitalele private, pe banii lor!

Băieți, dacă furați mai puțin, atunci ați avea bani pentru a testa toți românii! Și, până atunci, dacă tot sunteți incompetenți și rău intenționați, nu ar fi corect să le permiteți românilor decontarea acestor teste facute în sistemul privat din asigurările de sănătate plătite statului? Guvernați pentru români, nu pentru interesele voastre!", au mai spus reprezentanții ALDE.

×
Subiecte în articol: ALDE
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close