Antena 3 CNN Politică Avertisment PSD: Nicolicea va cere reluarea alegerii preşedintelui Camerei dacă se reface votul în cazul Năstase

Avertisment PSD: Nicolicea va cere reluarea alegerii preşedintelui Camerei dacă se reface votul în cazul Năstase

Avertisment PSD: Nicolicea va cere reluarea alegerii preşedintelui Camerei dacă se reface votul în cazul Năstase
Sursa foto: Roberta Anastase
16 Iun 2009   •   13:58

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a ameninţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că, dacă se va relua votul în privinţa începerii urmăririi penale a lui Adrian Năstase, va solicita reluarea votului în privinţa preşedintelui Camerei Deputaţilor. Anunţul parlamentarului social-democrat a fot primit cu aplauze de o bună parte din asistenţă. Confruntaţi cu opoziţia social-democrată, deputaţii Pdl au propus prin Ioan Oltean trimiterea scrisorii procurorului general la Comisia juridică, ca singura soluţie pentru a depăşi "starea de tensiune".
Nicolicea a atras atenţia că în proiectul de hotărâre distribuit deputaţilor se precizează că plenul Camerei cere începerea urmăririi penale a lui Năstase în baza articolul 155 din Regulament, adică pe baza unui raport care ar trebui întocmit de comisia de specialitate, dar care nu există.
"Nu avem raport din partea Comisiei juridice, nu se poate trimite la Comisia juridică deoarece Comisia juridică s-a mai pronunţat odată, iar în plen nu se poate relua un vot dat", a precizat Nicolicea.
Acuzând precedentul care s-ar crea prin reluarea votului în cazul Năstase, Nicloicea a întrebat-o pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei daca i-ar conveni folosirea acestuia pentru a se pune în discuţie realegerea sa în această funcţie.
Camera a reînceput, marţi, dezbaterile privind solicitarea procurorului general de reluare a votului asupra începerii urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase în dosarul Zambaccian 1, după o pauză de consultări în care a fost distribuit deputaţilor şi proiectul de hotărâre supus aprobării.
Proiectul vizează în mod direct începerea urmăririi penale a deputatului Adrian Năstase, pentru cazul Zambaccian 1.
Proiectul de hotărâre cuprinde un articol unic potrivit căruia "Camera Deputaţilor cere urmărirea penală a domnului deputat Adrian Năstase, fost prim-ministru, pentru faptele care fac obiectul dosarului nr.33/P/209 al Direcţiei naţionale Anticorupţie-Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".
Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close