Băsescu a fost obligat să-și recunoască notele la Securitate

12 Sep 2019   •   10:31
Băsescu a fost obligat să-și recunoască notele la Securitate

În septembrie 2019, Băsescu a fost obligat să recunoască în fața instanței că notele prin care își turna colegii la Securitate îi aparțin și că le-a dat Direcției de Contrainformații militare, scrie site-ul basism.ro.

În 2006, Comisia Prezidenţială pentru Analiza Dictaturii Comuniste a constatat că „recrutarea informatorilor Securității se făcea în biroul ofiţerului de contrainformaţii în cazul militarilor” (pag. 387) și că Direcția a IV-a Contrainformaţii militare era „una dintre principalele direcții ale Securității” (pag. 384). Comisia fusese înființată de Băsescu, care și-a asumat Raportul și l-a prezentat în Parlament.

Ulterior, Băsescu a mai candidat o dată la Președinție (2009), o dată la Parlamentul României (2016) și o dată la Parlamentul European (2019). A declarat, de fiecare dată, pe proprie răspundere și „cunoscând prevederile Codului penal cu privire la falsul în declaraţii”, că nu a colaborat cu Securitatea ca poliție politică.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close