Antena 3 CNN Politică Băsescu: Alegerile de duminică reprezintă şansa de a scăpa de "înţelegerile dintre partide"

Băsescu: Alegerile de duminică reprezintă şansa de a scăpa de "înţelegerile dintre partide"

Băsescu: Alegerile de duminică reprezintă şansa de a scăpa de "înţelegerile dintre partide"
29 Mai 2008   •   18:52

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni pe tema alegerilor locale de duminică, 1 iunie. Românii şi partidele electorale se pregătesc de vot. Şeful statului a mărturisit că previziunile scăzute de participare la vot l-au îndemnat să facă acest apel prin intermediul presei.

Preşedintele şi-a început discursul, spunând că "duminică, românii vor alege prin generaţie de primari de după intrarea în UE. Este foarte important ca cei aleşi să fie cei mai buni, pentru că aceştia vor gestiona fondurile Uniunii Europene".

?Nu e suficient să avem vot uninominal. Trebuie să ne şi exercităm dreptul de vot, altfel nu vom îmbunătăţi clasa politică", a adăugat şeful statului.

Tototdată, preşedintele atrage atenţia că "nu putem să nu ne implicăm în decizie prin participarea la vot, iar pe de altă parte să ne manifestăm nemulţumirea".

Preşedintele a declarat că ziua de duminică aduce cu sine şi posibilitatea de a se lăsa la o parte "înţelegerile politice dintre partidele politice".

Liderul de la Cotroceni a amintit de importanţa prezenţei românilor la urne, când, datorită acestora, şi-a păstrat fotoliul de preşedinte, odată cu referendumul.

Băsescu a mai anunţat că pentru această campanie s-au cheltuit 70 de milioane de lei noi, aşa că e o dovadă de respect faţă de ţară să se prezinte la vot.

"Duminică românii vor alege prin generaţie de primari de după intrarea în UE. Este foarte important ca cei aleşi duminică să fie cei mai buni, pentru că aceştia vor gestiona fonduri ale Uniunii Europene".



Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close