Antena 3 CNN Politică Băsescu: Am putea renunţa la împrumutul de la UE, dacă este condiţionat de problema justiţiei

Băsescu: Am putea renunţa la împrumutul de la UE, dacă este condiţionat de problema justiţiei

Băsescu: Am putea renunţa la împrumutul de la UE, dacă este condiţionat de problema justiţiei
Sursa foto: Trian Basescu
06 Mai 2009   •   14:45

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că este exclusă condiţionarea de către CE a acordării împrumutului către România de Mecanismul de Cooperare şi Verificare în Justiţie. Dacă o asemenea condiţie ar fi impusă, partea română ar putea renunţa la împrumutul de la UE, a avertizat şeful statului.
"Am acceptat menţionarea mecanismului, dar nu condiţionarea acordării tranşelor. Sper să nu se ajungă la aşa ceva", a afirmat preşedintele.
Train Băsescu a explicat însă că Executivul UE poate menţiona mecanismul de acordare a împrumutului, dar fără a impune o condiţionalitate legată de acesta.
Şeful statului a arătat că în cazul în care o asemenea condiţionare ar exista "mai există o variantă", aceea de a spune reprezentanţilor Comisiei Europene "dacă ne impuneţi o altă condiţionalitate, renunţăm la împrumut".
Întrebat dacă "se poate" fără acest împrumut, Băsescu a spus că nu se poate, acesta fiind motivul pentru care România a aplelat la Comisia Euopeană. "Dar sper să nu se ajungă la aşa ceva", a adăugat preşedintele.
Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close