Antena 3 CNN Politică Băsescu: "Aş vrea să văd etnici maghiari care să conducă unităţi în armata română"

Băsescu: "Aş vrea să văd etnici maghiari care să conducă unităţi în armata română"

Băsescu: "Aş vrea să văd etnici maghiari care să conducă unităţi în armata română"
Sursa foto: Trian Bãsescu
26 Iun 2009   •   12:52

Preşedintele Traian Băsescu a făcut vineri apel la cetăţenii de etnie maghiară să se angajeze în Armată. Prezent la ceremonia legată de sărbătorirea Zilei Drapelului organizate în Miercurea Ciuc, şeful statului a declarat că s-ar bucura ca Armata Română să fie reprezentată şi prin cetăţeni de etnie maghiară.
?M-aş bucura foarte mult dacă cetăţenii români de etnie maghiară s-ar îndrepta spre armată, aş vrea să văd etnici maghiari care să conducă unităţi, subunităţi şi unităţi mari din armata română", a afirmat şeful statului, arătând că "în România, toţi cetăţenii, indiferent de etnie, au aceleaşi drepturi".

Preşedintele a atras atenţia că, în vremuri de democraţie, armata este cea care veghează asupra libertăţii poporului, a cetăţenilor români, indiferent de etnie.

"Acesta este principalul mesaj pe care aş vrea să îl înţeleagă şi cetăţenii români de etnie maghiară şi cei de altă etnie. Armata este cea care apără populaţia", a spus Băsescu.

Şeful statului a explicat că nu a mers întâmplător, vineri, la Miercurea Ciuc, ci tocmai pentru că este Ziua Tricolorului şi, în calitate de comandant suprem al forţelor armate, a dorit să înmâneze drapelul de luptă al Batalionul 435, "un tricolor care ne reprezintă pe noi toţi, 22 de milioane de români din ţară, şi pe cei din afara graniţelor".

Băsescu a ţinut să mulţumească autorităţilor locale şi naţionale din Ungaria pentru "grija faţă de cimitirele eroilor români". "Sunt la Miercurea Ciuc şi vreau să aduc un salut autorităţilor locale şi naţionale din Ungaria, pentru grija cu care se ocupă de cimitirele eroilor români care au luptat alături de alţi soldaţi şi pentru Budapesta", a spus şeful statului.

El a declarat că se bucură că această ceremonie se desfăşoară într-o piaţă publică şi nu între zidurile unei cazărmi, afirmând că acest lucru simbolizează deschiderea Armatei către populaţie. În cursul zilei de vineri, şeful statului va face o vizită la Muzeul Secuiesc al Ciucului, unde va înmâna o carte de onoare custodelui muzeului.

La ceremonia de înmânare a drapelului şi la manifestările dedicate Zilei Drapelului Naţional au participat, la Miercurea Ciuc, aproximativ 2.000 de persoane.

Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close