Antena 3 CNN Politică Băsescu: Dosarele restante în Parlament atârnă greu în raportul CE

Băsescu: Dosarele restante în Parlament atârnă greu în raportul CE

Băsescu: Dosarele restante în Parlament atârnă greu în raportul CE
Sursa foto: traian basescu
26 Mai 2009   •   04:34

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis, luni, parlamentarilor PDL, că tergiversarea unor dosare în Parlament va atârna greu în raportul CE privind justiţia din România şi a acceptat propunerea democrat-liberalilor de a se întâlni o dată pe trimestru cu ei.

Surse parlamentare au declarat, pentru Mediafax, că şeful statului şi-a exprimat opinia că un raport pozitiv privind justiţia din România va depinde mult de reforma din acest domeniu.

Potrivit surselor citate, Traian Băsescu ar fi spus că întâzierea votării de către Parlament în favoarea sau împotriva trimiterii celor două dosare ale unor foşti demnitari - Adrian Năstase şi Şerban Mihăilescu - în justiţie ar putea reprezenta un "element negativ" pentru raportul Comisiei Europene.

Sursele democrat-liberale au mai susţinut că Traian Băsescu a acceptat propunerea grupurilor parlamentare ale PDL din Senat şi Camera Deputaţilor de a avea o întâlnire cu şeful statului, o dată pe trimestru, pentru discutarea priorităţilor legislative.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că le-a spus parlamentarilor PDL că priorităţi legislative sunt Codurile, modificarea Legii electorale, noi legi ale pensiilor şi salarizării, legile educaţiei, dar şi decizii ale Legislativului ca răspuns la cererile procurorilor în cazuri de corupţie.

Băsescu a spus că, în viziunea preşedintelui României, priorităţi sunt codurile juridice şi dosarele în care procurorii suspectează corupţie şi care ar trebuie să iasă din Parlament cu soluţiile pe care le va da Legislativul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close