Antena 3 CNN Politică Băsescu, după întâlnirea cu parlamentarii PDL: "Nu-mi duceţi grija! La toamnă o să fac ce trebuie!" (VIDEO)

Băsescu, după întâlnirea cu parlamentarii PDL: "Nu-mi duceţi grija! La toamnă o să fac ce trebuie!" (VIDEO)

Băsescu, după întâlnirea cu parlamentarii PDL: "Nu-mi duceţi grija! La toamnă o să fac ce trebuie!" (VIDEO)
Sursa foto: Basescu
25 Mai 2009   •   21:10

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte luni seară cu grupurile parlamentare reunite ale Partidului Democrat Liberal. Întâlnirea are loc la Palatul Parlamentului, la solicitarea parlamentarilor PD-L.

Principalele declaraţii ale preşedintelui:

-Am discutat priorităţile României, codurile, dosarele care trebuie scoase din Parlament, noua lege a salarizării fără niciun fel de excepţii sau salarizări speciale, urgenţa pe care o reprezintă o nouă lege a pensiilor, am considerat că este o prioritate menţinerea angajamentului PDL cu partidul din alianţă de a modifica legea electorală

-Am atenţionat grupul cel mai mare din cameră asupra suprapunerii peste criză a secetei

-Se vede din elicopter calitatea proastă a lucrărilor agricole, se văd culturi neuniforme şi te întrebi cu ce se ocupă culturile agricole din judeţe

-Am informat grupurile parlamentare PDL că voi continua să merg prin ţară.

-Îmi este foarte clar că la parlamentarii PDL există o oarecare insatisfacţie pentru modul cum cooperează alianţa pentru a realiza programul de guvernare şi procesele de reformă.

-Nu s-a trecut încă la procesele de reformă pentru care s-au angajat şi consideră că una din probleme este modul cum funcţionează coaliţia, modul în care se respectă angajamentele.

-Voi da curs şi invitaţilor altor partide.

În privinţa întrebării care stătea pe buzele tuturor, dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Băsescu i-a rugat pe ziarişti să "nu îi porate grija".

-Rugămintea mea este să nu-mi mai duceţi grija. Vă asigur că la toamnă o să fac ce trebuie, dar până una alta am alte priorităţi, diminuarea efectelor crizei, continuarea reformei. La momentul potrivit voi lua decizia cea mai bună.


Grupurile parlamentare PDL din Senat şi Camera Deputaţilor au trimis, săptămâna trecută, separat, câte o invitaţie şefului statului pentru discuţii legate de relaţia Parlament-Preşedinţie, criza economică dar şi alegerile prezidenţiale din toamnă.



Antena 3

×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close