Antena 3 CNN Politică Băsescu, Geoană şi Anastase vor avea cel mai mare salariu din domeniul bugetar

Băsescu, Geoană şi Anastase vor avea cel mai mare salariu din domeniul bugetar

Băsescu, Geoană şi Anastase vor avea cel mai mare salariu din domeniul bugetar
Sursa foto: Traian Bãsescu
14 Mai 2009   •   15:27

Şeful statului, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului vor avea cea mai mare indemnizaţie în sistemul bugetar în anii următori, conform grilei de salarizare aflată în lucrul ministerului Muncii, împreună cu reprezentanţi ai sindicatelor.
Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Valentin Mocanu, a declarat, joi, după finalizarea întâlnirii grupului de lucru, că s-a reuşit definitivarea modului în care va arăta grila de salarizare în sistemul bugetar.
Preşedintele de stat, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului vor beneficia în viitor de un salariu similar care va constitui vârful indemnizaţiei care poate fi primită de un bugetar. Remuneraţiile lor vor fi aduse la acelaşi nivel, cel mai mare din aceste salarii urmând să fie blocat până când celelalte trei vor fi mărite pentru a ajunge la aceeaşi sumă.Mocanu a mai arătat că funcţia primului ministru va fi inclusă între nivelul maxim şi 15 în grilă.

"Ultimul nivel de salarizare va fi pentru preşedinţii celor trei puteri: executiv, legsialtiv şi puterea judecătorească" a explicat Mocanu.

Mocanu a precizat că, până săptămâna viitoare, în funcţie de propunerile ministerelor, grila de salarizare "va fi populată cu toate funcţiile din sistem".

Antena3.ro

×
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close