Băsescu se bagă cu picioarele în justiţie: Există procurori controlaţi de SRI

28 Mai 2015   •   17:13
Băsescu se bagă cu picioarele în justiţie: Există procurori controlaţi de SRI Foto: Agerpres

Fostul preşedinte Traian Băsescu arată că se bagă cu picioarele în justiţie, în ceea ce priveşte cazul Marianei Rarinca.

 
"Miza lui Tăriceanu şi Ponta este controlul justiţiei şi nu Doamna Mariana Rarinca. Cred că justiţia a ajuns la un moment de cumpănă. Cu siguranţă nu voi fi cel care să dea cu pietre în justiţia de astăzi, care s-a construit cu greu şi, cel puţin în ce mă priveşte, cu costuri politice mari, pentru că am apărat-o public şi atunci cînd nu merita apărată", a scris Traian Băsescu, joi, pe pagina sa Facebook.


"Din păcate, în ultimele şase luni, setea de putere şi goana bezmetică după imagine a cîtorva lideri din justiţie, secondaţi de generali SRI cu capacitate ridicată de presiune şi şantaj, au generat derapaje care pot fi cu greu acceptate. În plus, pentru a avea imaginea completă, trebuie spus că CSM-ul a ajuns o măciucă agresivă ce se aplică peste gură oricui incearcă să facă observaţii sau aprecieri negative la adresa justiţiei. 
 
Nu-mi trece prin cap să cer demisia doamnelor Stanciu şi Koveşi sau a domnului Coldea. Acesta este obiectivul PSD pentru a-şi putea instala în aceste funcţii oameni obedienţi de talia lui Niţu şi Sutiman de la Parchetul General. Justiţia chiar ar ajunge din nou o anexă a socialiştilor, aşa cum era pe vremea lui Adrian Năstase. Nu voi profita nici de nefericirea doamnei Mariana Rarinca pentru a cere demisii, dar mă înclin cu respect în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti care au achitat-o", mai spune Traian Băsescu.

Mariana Rarinca a stat 6 luni nevinovată în arest preventiv. Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe preşedinta Instanţei Supreme, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv în urmă cu câteva zile.

Citiţi şi Mariana Rarinca, ARESTATĂ după ce a sunat la Antena 3


 
Miza lui Tăriceanu și Ponta este controlul justiției și nu Doamna Mariana RarincaCred că justiţia a ajuns la un moment...

Posted by Traian Băsescu on 28 Mai 2015

Parteneri
x close