Antena 3 CNN Politică Băsescu trece de la sărbătoarea câmpenească la obiceiurile agrare maramureşene

Băsescu trece de la sărbătoarea câmpenească la obiceiurile agrare maramureşene

Băsescu trece de la sărbătoarea câmpenească la obiceiurile agrare maramureşene
Sursa foto: Traian Basescu
15 Mai 2009   •   15:59

Preşedintele Traian Băsescu se pregăteşte de o nouă baie de mulţime. Dacă la începutul lunii, şeful statului a concurat cu liderul PSD, Mircea Geoană pentru popularitate în rândul românilor adunaţi la Sâmbra Oilor, Băsescu se va deplasa duminică la Tânjaua de la Hoteni, un obicei agrar din Maramureş, în care este sărbătorit cel mai harnic gospodar din localitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, a declarat, vineri, că nu au fost făcute pregătiri speciale şi că vizita şefului statului în Maramureş vizează doar prezenţa la locul manifestării, în satul Hoteni, aparţinător de comuna Ocna Şugatag.
La eveniment au fost invitaţi toţi primarii din judeţ, astfel că se estimează că la sărbătoare vor lua parte circa zece mii de persoane.
"Am discutat personal cu preşedintele PSD Maramureş, Eugenia Godja, şi al PNL Maramureş, Cristian Anghel, cărora le-am cerut în mod expres să nu politizeze manifestarea de duminică. Nu vreau să văd echipament de campanie la Tânja, iar dacă voi semnala acest lucru, o voi spune direct de pe scena manifestării", a afirmat Man, care este şi liderul PDL Mamureş. El le-a atrasa atenţia colegilor de partid să nu vină îmbrăcaţi în portocaliu.
Tânjaua este un obicei de primăvară, sărbătorit în mai multe localităţi maramureşene, la Tânjaua de la Hoteni având loc cea mai mare manifestare de acest fel.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu, şefa ANM, anunță ploi însemnate și frig, în mare parte din țară
x close