Antena 3 CNN Politică Blaga: Băsescu va candida la alegerile prezidenţiale şi va fi susţinut de PDL

Blaga: Băsescu va candida la alegerile prezidenţiale şi va fi susţinut de PDL

Blaga: Băsescu va candida la alegerile prezidenţiale şi va fi susţinut de PDL
Sursa foto: Vasile Blaga, Traian Basescu
15 Mai 2009   •   18:23

Băsescu va candida la alegerile prezidenţiale din acest an şi va fi susţinut de PDL, chiar dacă acest partid nu are în programul său stipulată o prevedere în acest sens, a declarat secretarul general democrat-liberal, Vasile Blaga. În opinia liderului PDL, în acest moment nu există nici în partid, nici în România, un politician mai bine plasat capabil să concureze cu succes pentru scaunul prezidenţial din Cotroceni.
Blaga a explicat că în programul PDL nu există prevederea potrivit căreia partidul îşi asumă susţinerea pentru Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.
"În programul PD exista prevederea că îl vom susţine pe domnul Traian Băsescu în campania electorală din 2009. La cerinţa domniei sale, atunci când am realizat Programul fuziunii PDL, nu am mai trecut această prevedere, pentru că domnia sa spunea să lăsăm şansa celui mai bine plasat dintre liderii partidului la o potenţială candidatură. Dar, nu există în România cineva mai bine plasat?, a precizat Blaga.
El a exclus scenariul unei eventuale situaţii de necandidatură a lui Traian Băsescu. ?După părerea mea, domnul Băsescu va candida şi va fi susţinut de PDL. Desigur dânsul va lua decizia, dar nici nu ne gândim la altă variantă, dar, în sfârşit...?, a spus Vasile Blaga.
În ceea ce priveşte candidatura Elenei Băsescu la alegerile europarlamentare, liderul democrat-liberal a apreciat că fata preşedintelui este tot a partidului şi va contribui cu mandatul său de europarlamentar la zestrea lectorală a PDL.
"Împotriva a ceea ce cred mulţi, eu spun că Elena Băsescu va fi europarlamentarul în plus al PDL, adică cel care se adaugă zestrei PDL. Faptul că sunt colegi din organizaţiile de tineret care o sprijină pe Elena mă bucură, dar eu voi vota PDL. Dacă m-ar fi întrebat, aş fi sfătuit-o să candideze pe lista PDL?, a afirmat Vasile Blaga.
Antena3.ro

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close