Antena 3 CNN Politică Blaga o contrazice pe Udrea: N-a fost niciun jaf la Ministerul Dezvoltării (VIDEO)

Blaga o contrazice pe Udrea: N-a fost niciun jaf la Ministerul Dezvoltării (VIDEO)

Blaga o contrazice pe Udrea: N-a fost niciun jaf la Ministerul Dezvoltării (VIDEO)
01 Iun 2010   •   22:30

Miniştrii democrat-liberali încep să se contrazică între ei. Fostul ministru al Dezvoltării şi actual ministru de Interne, Vasile Blaga, a respins declaraţiile colegei sale de cabinet, Elena Udrea, în legătură cu banii publici "jefuiţi" din Ministerul Dezvoltării. Blaga a declarat, marţi seară, în emisiunea "La Ordinea Zilei", că nu a existat niciun jaf în timpul mandatului său.



"Eu sunt mândru de cum am condus Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei. Vă rog să reţineţi nişte lucruri. De fiecare dată, din momentul în care am fost prima dată investit şi a doua oară, ca singurul - ba nu, împreună cu domnul Aurescu - ca singurii miniştri din posibilul Cabinet Croitoru care au trecut prin Parlament, am spus încă de la început că voi duce înainte toate programele MDRL. (...) Elena Udrea nu a reziliat contracte începute de mine", a declarat Vasile Blaga.


"Nu sunt de acord cu toate afirmaţiile domniei sale, nici pe departe. Nu a dus lucrurile până la capăt în explicaţii. Putea foarte simplu să şi explice despre ce este vorba. Vreau să vă spun că în anul 2009, cât am condus MDRL, s-au realizat cele mai multe case, de trei ori mai multe decât în orice an precedent, la preţuri mult mai mici decât în 2008-2007. (...) Elena Udrea nu a spus că a fost jaf la Ministerul Dezvoltării, nici pe departe. (...) Nu a fost vorba deloc de niciun jaf. Orice demnitar, dacă are cele mai mici indicii asupra unei astfel de situaţii, trebuie să le facă publice, să meargă imediat la Parchet", a mai spus Blaga, la Antena 3.





În urmă cu câteva zile, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea spunea, la Realitatea TV, că, atunci când a preluat conducerea instituţiei a descoperit un adevărat dezastru privind achiziţiile.

"Când am ajuns la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, primul lucru pe care l-am facut am analizat achiziţiile şi am văzut ce jaf se întâmplă în achiziţii. Oameni care vin la licitaţii, le câştigă pe bune, dar la preţuri mici pentru care nu ar putea executa niciodată lucrarea. Pentru ca apoi, mână în mână cu angajaţii statului, cresc preţul lucrării cu 50%. Numai în cazuri excepţionale se poate face asta, conform legii. În România este regulă, se câştigă contractul la un preţ foarte mic, după care, mână în mână cu angajaţii statului, cresc valoarea contractelor cu 50%", a declarat atunci Udrea.


Antena3.ro


×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close