Antena 3 CNN Politică Blaga, pregătit să decapiteze în numele PDL filialele care au dezamăgit

Blaga, pregătit să decapiteze în numele PDL filialele care au dezamăgit

Blaga, pregătit să decapiteze în numele PDL filialele care au dezamăgit
Sursa foto: Vasile Blaga
09 Iun 2009   •   12:55

PDL va face o analiză a rezultatelor euroalegerilor, în toate organizaţiile, iar decizia conducerii partidului va trebui respectată, a afirmat marţi, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional. Blaga s-a arătat dezamăgit de înfrângerea unor filiale în judeţe considerate fief PDL, dar c toninuă să susţină că partidul a bătut PSD în 27 de judeţe, deşi în realitate, au învins pe socil-democraţi în doar 18 şi în cîteva sectoare bucureştene.
"Am învins PSD-ul în mai bine de 20, chiar în 27 de judeţe, ceea ce nu este deloc rău, avem o desfăşurarea mult mai bună decât dânşii în plan teritorial. E adevărat că am pierdut rău în vreo-două trei judeţe, şi în unul în care nu mă aşteptam. Dar totul la timpul lor", a spus Blaga.
Deciziile conducerii PDL trebuie respectate
El a arătat că în Biroul Permanent Naţional se va face o analiză a rezultatelor euroscrutinului de duminică.
"Analizele trebuie făcute la rece şi având toţi parametrii necesari pentru a lua astfel de decizii, dar sigur, promisiunile, nu ale mele, ci ale Biroului Permanent Naţional, marcate prin decizii, trebuie respectate", a arătat el.
Blaga a contabilizat din nou voturile Elenei Băsescu la scorul PDL, apreciind că prezenţa acesteia, ca şi candidat independent la alegerile pentru PE a favorizat "în bine, în foarte bine" rezultatul partidului.
"A mers la 34%, nu aşa s-a pus problema, Elena Băsescu a venit la partid cu voturi pe care nu le-ar fi putut lua. Diferenţa între scorul partidului şi a preşedintelui Traian Băsescu este încă foarte mare, de 11-12 procente în faţă pentru domnul preşedinte, şi iată că Elena a putut lua şi de acolo", a explicat Blaga.
Liderii care au favorizat-o pe EBA, în topul codaşilor de partid
Organizaţiile PDL au fost avertizate încă din perioada campaneiei electorale că, în cazul în care nu îşi fac norma la euroalegeri, vor fi sancţionate, mesajul din partea conducerii PDL fiind transmis, în mod oficial, de secretarul general, Vasile Blaga.
Astfel liderii filialelor care nu au obţinut un scor de peste 25% ar cam trebuzi să-şi facă bagajele. De la această regulă generală sunt exceptate organizaţiile din judeţele dominate de maghiari şi filialele puternice de la care aşteptările electorale au fost mai mari la nivelul conducerii centrale a PDL.
Matematic, printre primii vizaţi de valul schimbărilor s-ar număra soţul ministrului Tineretului şi Sportului, Tiberiu Iacob Ridzi, şef interimar la Hunedoara, Eugen Bădălan de la Brăila, Alin Trăşculescu din Vrancea, Marian Zlotea la sectorul 5 în Capitală şi Lucian Militaru din Teleorman.
Hunedoara a strâns numai 21,73% pentru PDL. Democrat-liberalii hunedoreni au însă circumstanţe atenuante: au direcţionat spre Elena Băsescu aproape 8.000 de voturi, reprezentând 7,62%.
Fiefurile PDL pierdute, motiv mai serios de mazilire
La dâmboviţa însă, un judeţ considerat fief tradiţional al PDL, ţinta electorală a fost mult mai mare, de 40%, dar de neatins. Liderul filialei Florin Popescu, a fost surclasat de PSD cu 7%, deşi are doi reprezentanţi pe lista eligibilă a partidului pentru Bruxelles. El nu poate da vina numai pe sprijinirea Elenei Băsescu, de vreme ce aceasta a întrunit la nivelul acestuii judeţ 4,25 din opţiunile de vot.
Clujul, una din perlele din coroana PDL şi motiv de orgoliu la nivelul conducerii partidului a furnizat, la rândul său, o surpriză neplăcută, obţinând un scor de 31.1% pentru PDL şi de 4,5% pentru EBA.
La Bucureşti, scorul sectorului lui Liviu Negoiţă, care a atins abia 30% din ţinta de 40% şi cel al secorului 5, condus de Marian Zlotea ar putea provoca sancţiuni pentru cei doi democrat-liberali.
La Olt, PSD a câştigat scrutinul cu un scor de 47,59%, în timp ce PDL a luat doar 32,16% din voturi.
La Sibiu, victoria PDL a fost moşită în chinuri la doar două procente diferenţă de PSD. Democrat-liberalii au înregistrat 33,93% din voturi, iar PSD - 32,06%. Elena Băsescu a primit 5,94% din voturile sibienilor.

Argeş, Galaţi, Vaslui, Constanţa, Vrancea, Iaşi, Teleorman şi Brăila, umilite fără drept de apel
La scrutinul de duminică pentru europarlamentare, cele mai slabe rezultate au fost înregistrate de PDL la Galaţi, Vaslui, Constanţa, Vrancea, Iaşi, Teleorman şi Brăila. În unele din aceste judeţe s-a înregistrat diferenţe umilitoare chiar de 15-20 de procente sub PSD.
Un astfel de scor a fost consemnat la Argeş, unde PSD a obţinut 41,42% din voturi, iar PDL, 25,00%.
PDL îi suflă în ceafă lui Hrebenciuc

La polul opus o surpriză fericită pentru liderii PDL este rezultatul obţinut în fieful lui Viorel Hrebenciuc, la Bacău unde PSD a fost aproape egalat de PDL . PSD a pierdut 6 procente la Bacău, scorul obţinut fiind de 31,88%, cât media pe ţară. PDL s-a apropiat la un procent de PSD.
PDL şi-a mai consolidat dominaţia în fostele fiefuri ale PSD - Suceava, Botoşani şi Neamţ.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close