Antena 3 CNN Politică Boc aruncă ?cartoful? fierbinte al şefiei CEC în curtea BNR

Boc aruncă ?cartoful? fierbinte al şefiei CEC în curtea BNR

Boc aruncă ?cartoful? fierbinte al şefiei CEC în curtea BNR
Sursa foto: Emil Boc
02 Iun 2009   •   15:12

Premierul Emil Boc nu dă semne că se grăbeşte să dea satisfacţie PSD prin numirea lui Enache Jiru la conducerea CEC. Primul-ministru a afirmat marţi că nu este compentent în "materie financiară" şi că numai "cei de la Banca Naţională pot să se pronunţe".
"Nu sunt competent în materie financiară, competenţi sunt cei de la Banca Naţională, ei pot să se pronunţe", a răspuns Boc, la o întrebare referitoare la confirmarea proprunerii PSD pentru şefia acestei instituţii financiare.
Numirea unei noi conduceri la CEC Bank a provocat o serie de dispute între partenerii de guvernare în ultimele zile. Liderul PSD Mircea Geoană a afirmat luni că PSD a făcut "propuneri" şi aşteaptă "în continuare" ca ministerul de Finanţe, cu avizul BNR, să facă cât mai rapid numirile în cadrul C.A. al CEC, pentru a nu se politiza acest subiect.
Şefia CEC a făcut obiectul unor negocieri între partidele din coaliţia de guvernământ, PSD cerând PDL, în mai multe rânduri, să-l numească la şefia băncii pe Enache Jiru, fost preşedinte al instituţiei de credit.
Propunerea s-a lovit de opoziţia deschisă a BNR, dar şi de cea mascată a PDL care l-ar prefera pe actualul director CEC, Radu Gheţea pentru un nou mandat. În martie, BNR a amintit că ultimul cuvânt în numirea unor conducători de instituţii de credit aparţine numai băncii centrale.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close