Antena 3 CNN Politică Boc, despre Ridzi: ?Nimeni nu este mai presus de lege, fiecare răspunde potrivit acestora?

Boc, despre Ridzi: ?Nimeni nu este mai presus de lege, fiecare răspunde potrivit acestora?

Boc, despre Ridzi: ?Nimeni nu este mai presus de lege, fiecare răspunde potrivit acestora?
Sursa foto: Monica Iacob-Ridzi
22 Iun 2009   •   18:33

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, va răspunde conform legii, ca orice membru al Guvernului, în cazul în care ancheta aflată în derulare confirmă responsabilitatea ministrului în cazul neregulilor semnalate la organizarea Zilei Tineretului, a declarat, luni, premierul Emil Boc.
"Nu se întâmplă nimic altceva decât se aplică procedurile legale şi fiecare răspunde potrivit acestora. Există, am înţeles, o anchetă în derulare, vom respecta concluziile acesteia şi aşteptăm finalizarea ei", a declarat Boc.
Premierul a refuzat să comenteze faptul că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a amânat luni discutarea cererii PNL privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi. "Nu mă întrebaţi despre ceea ce face Parlamentul. Repet, în privinţa membrilor Guvernului nimeni nu este mai presus de lege, legea se aplică pentru fiecare şi, din acest punct de vedere, atâta timp cât este o anchetă în derulare, nu mă mai pot pronunţa", a spus el.
Deputaţii PNL au depus luni la conducerea Camerei Deputaţilor cererea de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi, pe care o acuză de delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în urma cheltuielilor efectuate pentru "Ziua Tineretului", manifestare organizată în data de 2 mai. Ministrul este învinuit că valoarea totală a contractelor încheiate pentru acest eveniment, de 630.000 de euro, depăşeşte cu mult tarifele practicate pe piaţă pentru evenimente similare.
Preşedintele PNL Crin Antonescu a depus, vineri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, plângere împotriva ministrului Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului. Antonescu a cerut şi demisia din funcţie a ministrului democrat-liberal.
Ridzi, a precizat vineri că finanţarea programelor pentru tineret reprezintă doar 12,25% din întregul buget al ministerului şi că, la un eveniment pentru tineret organizat există 8-9 evenimente sportive, ministrul opinând că este nedrept să fie acuzată în fiecare zi că se ocupă mai mult de tineret, decât de sport. Ministrul a spus că, din dorinţa de a organiza cel mai mare eveniment de tineret postdecembrist, nu s-a uitat la bani, interesând-o rezultatul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close