Antena 3 CNN Politică Boc l-a demis pe apropiatul lui Iliescu din fruntea Secretariatului pentru Revoluţionari

Boc l-a demis pe apropiatul lui Iliescu din fruntea Secretariatului pentru Revoluţionari

Boc l-a demis pe apropiatul lui Iliescu din fruntea Secretariatului pentru Revoluţionari
Sursa foto: Emilian Cutean
15 Iun 2009   •   17:17

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că a semnat decizia de eliberare a lui Emilian Cutean din funcţia de secretar de stat la Secretariatul pentru Problemele Revoluţionarilor după ce acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru prejudicierea statului cu peste 200.000 lei în timpul primului său stagiu în fruntea acestei instituţii. Cum Cutean este omul lui Ion Iliescu, conducerea centrală a PSD s-a arătat rezervată în adoptarea unei poziţii politice tranşante în acest caz.
"Am semnat acum o oră decizia de eliberare din funcţie a domnului Cutean", a anunţat premierul Emil Boc, la Parlament, după întâlnirea cu grupul parlamentar PDL din Camera Deputaţilor.
Cu câteva luni bune înainte, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu era cel care făcea lobby pe holurile Parlamentului, oprindu-l pe Boc pentru a-i cere numirea lui Cutean în fruntea Secretariatului pentru Problemele Revoluţionarilor. Boc s-a conformat, l-a numit pe Cutean în ciuda protestelor unor asociaţii de revoluţionari, pentru ca astăzi să-şi anuleze propria decizie.
Emilian Cutean a reacţionat afirmând că decizia instanţei l-a lăsat fără cuvinte, întrucât nu ştie pentru ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare.
"Mi se pare absurd să constaţi că nu există un prejudiciu şi să dai cuiva cinci ani de condamnare. Am rămas blocat când am aflat de la televizor că am primit cinci ani, mai ales că eu nu ştiu în momentul de faţă pentru ce am fost condamnat", a declarat Cutean, citat de Mediafax.
Demiterea lui Cutrean de către premierul Boc nu a stârnit agitaţie la sediul PSD. "Este decizia premierului, stă la îndemâna primului ministru, legal, să ia această decizie. Chestiunea în sine va fi discutată şi la nivelul coaliţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz
Anterior, Duvăz afirmase că PSD va decide asupra situaţiei lui Emilian Cutean după ce instanţa va pronunţa un verdict definitiv în cazul acestuia. "Aşteptăm o decizie definitivă a instanţei. Până atunci, este nevinovat în principiu, procesul nefiind încheiat, iar el având încă mijloace să îşi dovedească nevinovăţia", a adăugat Duvăz.
Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat, luni, pe fostul deputat PSD, Emilian Cutean la cinci ani de detenţie pentru că a prejudiciat Guvernul cu peste 200.000 de lei în perioada când condus prima dată Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.
Emilian Cutean - reinstalat recent la conducerea Secretariatului de Stat cu concursul şi sprijinul tacit al preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii aprilie 2006, de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sub acuzaţia că a efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia sa, utilizând informaţii obţinute în virtutea acestei funcţii, precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close