Antena 3 CNN Politică Cabinetul Boc, absent la citirea moţiunii de cenzură PNL-UDMR. Haşotti: ?Sunt nişte nesimţiti? (VIDEO)

Cabinetul Boc, absent la citirea moţiunii de cenzură PNL-UDMR. Haşotti: ?Sunt nişte nesimţiti? (VIDEO)

Cabinetul Boc, absent la citirea moţiunii de cenzură PNL-UDMR. Haşotti: ?Sunt nişte nesimţiti? (VIDEO)
Sursa foto: Puiu Haºotti
11 Mai 2009   •   16:03

Liberalii s-au arătat ofensaţi de absenţa membrilor Guvernului la citirea moţiunii de cenzură în parlament. Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti i-a cerut singurului ministru prezent, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, să transmită restului Cabinetului Boc că sunt "lipsiţi de bun simţ".

Timp de aproape o oră, cât a durat citirea moţiunii de cenzură a PNL şi UDMR, singurul reprezentant al Guvernului prezent la şedinţă a fost ministru pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta. Cum nici comportamentul acestuia nu demonstra un interes prea mre pentru iniţiativa opoziţiei, liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti i-a acuzat pe miniştri că nu au respectat cutuma parlamentară şi au ofensat Parlamentul prin absenţa lor la prezentarea moţiunii de cenzură.
"Nu voi vorbi de o procedură din Regulament că nu există. Voi vorbi despre o cutumă. De aproape 20 de ani, întotdeauna când s-a citit o moţiune de cenzură, primul-ministru şi membrii Guvernului, dacă nu în totalitatea lor, în marea lor majoritate, au fost prezenţi. Faptul că astăzi Guvernul nu e prezent şi primul-ministru cred că înseamnă şi o ofensă adusă Parlamentului şi în primul rând nu neapărat nouă Opoziţei, ci dumneavoastră pentru că i-aţi învestit", a susţinut Puiu Haşotti, după citirea documentului de către Varujan Vosganian.
Liderul senatoriol liberali i-a bătut obrazul ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, ingurul reprezentant al Guvernului prezent la procedură, apreciind că membrii Guvernului sunt "lipsiţi de bun simţ".
"Cu această ocazie nu voi spune că membrii Guvernului sunt nişte nesimţiţi. Nu. Voi spune doar că sunt lipsiţi de bun simţ. Dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Domnul Ponta, aţi reţinut?", a spus Haşotti.
Ponta a ţinut să precizeze că absenţa premierului şi miniştrilor este justificată de lucrul la "un răspuns foarte serios" la moţiunea "la fel de serioasă" a PNL.
"Remarca domnului Haşotti, ca şi toate remarcile sale legate de bun simţ sunt foarte interesante pentru noi. Vreau să-i asigur pe colegii de la PNLcă şi primul-ministru şi ceilalţi miniştri n-au venit azi în Parlament tocmai pentru că lucrează la un răspuns foarte serios la adresa moţiunii dumneavoastră la fel de serioasă", a afirmat Ponta.



Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close