Antena 3 CNN Politică Campanie pe bani europeni. Ministrul Sorina Plăcintă, acuzată că foloseşte un program UE în scopuri electorale

Campanie pe bani europeni. Ministrul Sorina Plăcintă, acuzată că foloseşte un program UE în scopuri electorale

Campanie pe bani europeni. Ministrul Sorina Plăcintă, acuzată că foloseşte un program UE în scopuri electorale
Sursa foto: placinta
10 Sep 2009   •   08:22

Ministrul Tineretului si Sportului, Sorina Plăcintă, este acuzată că s-ar folosi de ajutoarele acordate de Comisia Europeană persoanelor defavorizate pentru a face campanie electorală pentru PD-L. Prefectul judeţului Vrancea, Raluca Dan, o acuză pe Sorina Plăcintă că ar fi folosit fonduri din stocurile de intervenţie ale Uniunii Europene.

Raluca Dan, susţine că o pensionară a primit din partea Ministrului Tineretului o scrisoare personalizată, cu antetul Guvernului şi siglele UE şi PD-L. Femeia era anunţată că va primi 4 kilograme de zahăr şi 15 de făină, asta cu toate că ?este vorba de un program al UE care se desfăşoară prin Ministerul Agriculturii, mai exact prin APIA şi prin autorităţile locale, în speţă Consiliul Judeţean? spune prefectul. Un program care nu este derulat de un partid politic.

O scrisoare asemănătoare, cu antetul Guvernului şi cu siglele UE şi PD-L a fost primită de o persoană din judeţul Galaţi din partea deputatului PDL Mircea Toader.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat că scrisoarea era pentru informare corectă.

?Am trimis această scrisoare, prin care să se informeze cetăţenii din comune privind dreptul pe care îl au la ajutoare europene, prin Hotărârea Guvernului, pentru a evita ceea ce se întâmplă în mod frecvent şi anume primari PSD care spun că ei le dau, pentru că se depun la Primărie şi le împart cum vor ei şi declară apoi că, dacă primeşti acest ajutor, votezi cu PSD-ul? a explicat Toader.

Textele scrisorilor sunt asemănătoare, destinatarii fiind înştiinţati că Guvernul României, prin instituţiile abilitate din teritoriu, le-a analizat situaţia socială şi a constat că sunt îndreptăţiţi să primească un ajutor constând în produse alimentare, respectiv zahăr şi făină, conform HG 600/2009.

Antena 3

×
Subiecte în articol: sorina placinta campanie electorala

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close