Antena 3 CNN Politică Candidaţii PDL, lansaţi spre Bruxelles fără Băsescu, dar sub pulpana PPE

Candidaţii PDL, lansaţi spre Bruxelles fără Băsescu, dar sub pulpana PPE

Candidaţii PDL, lansaţi spre Bruxelles fără Băsescu, dar sub pulpana PPE
Sursa foto: Trian Basescu
04 Mai 2009   •   14:41

PDL îşi va lansa sâmbătă candidaţii la europarlamentare, însă fără aportul preşedintelui Traian Băsescu. Printre invitaţi se va afla însă Antonio Lopez, secretarul general al Partidului Popular European, din care face parte şi PDL. Strategia formaţiunii se bazează pe promovarea mesajului în teritoriu a calităţii de membru a PDL în cea mai mare familie europeană, PPE, care ar putea prelua conducerea Comisiei Europene, după scrutinul din vară, dar şi pe ideea solidarităţii, ?la bine şi la greu?, de care trebuie să dea dovadă politicienii alături de restul românilor în perioada de criză.
Membrii PD-L se vor întâlni, vineri, pentru a dezbate strategia de campanie partidului, urmând ca sâmbătă să fie lansaţi candidaţii la europarlamentare, a anunţat, luni, vicepreşedintele democrat-liberal, Gheorghe Flutur.
Democrat-liberalii de la centru vor convoca la Bucureşti liderii din teritoriu pentru a pregăti în cadrul Colegiului Director de vineri lansarea candidaţilor pentru PE.
Liderii PDL îşi propun o campanie în care candidaţii să insiste pe problemele din teritoriu şi soluţionarea lor. De altfel, nu se va marşa pe mesajul politic promovat prin intermediul televiziunilor centrale, ci se va folosi mai mult mesajul direct, prin intermediul unui program care are în vedere prezentarea candidaţilor în fiecare regiune de dezvoltare, în cadrul unor evenimente care se vor desfăşura pe întreg cuprinsul ţării.
Flutur a menţionat că pregătirea campaniei electorale urmează să fie discutată în perioada următoare, în şedinţele de campanie, cu responsabilii de zonă şi cu staff-ul de campaniei de la centru.
"O prioritate pentru noi este acum campania electorală. Sâmbătă vor fi lansaţi candidaţii la Sala Palatului, în prezenţa a 7.000 de membri. PD-L are un calendar destul de strâns de campanie, nu vrea să îşi facă campanie doar de la televizor, vom trimite candidaţii in teritoriu", a declarat Flutur.
Întrebat dacă PDL l-a invitat pe şeful statului la această lansare a candidaţilor, Flutur a spus că democrat-liberalii nu au făcut o invitaţie preşedintelui.
Vicepreşedintele PDL a evitat să anunţe sloganul partidului pentru euroalegeri, pe motiv că democrat-liberalii nu vor să fure startul campaniei electorale.
"Dorim să nu furăm startul de campanie. PDL respectă calendarul, agenda şi aceste lucruri vi le vom comunica la momentul de start şi nu mai repede", a spus Gheorghe Flutur.
Surse din cadrul PDL susţin că sloganul formaţiunii s-ar baza pe adaptarea la realităţile româneşti a celui lansat deja de PPE, "Putting people at the heart of Europe". Cum românii trec printr-o perioadă de criză economică, mesajul electoral al PDL ar putea ţine seama şi de efectele sociale, sintagma ?PDL, la bine şi la greu? putând deveni un laitmotiv în această campanie electorală.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close