Antena 3 CNN Politică Candidatul Becali pică la testul propriei strategii electorale: ?Strategia este...n-aţi citit afişele, n-aţi văzut??

Candidatul Becali pică la testul propriei strategii electorale: ?Strategia este...n-aţi citit afişele, n-aţi văzut??

Candidatul Becali pică la testul propriei strategii electorale: ?Strategia este...n-aţi citit afişele, n-aţi văzut??
Sursa foto: Gigi Becali
22 Mai 2009   •   15:51

George Becali, candidat pe lista PRM la alegerile europarlamentare nu prea ştie cu ce se serveşte programul şi strategia electorală a partidului care l-a adoptat. Prezent vineri, la Timişoara la o manifestare electorală a PRM, Becali s-a cam bâlbâit în faţa jurnaliştilor care i-au testat cunoştinţele în domeniul programului şi mesajului electoral al PRM.
Pus în dificultate, Becali a citat din sloganurile aflate pe afişele sale de campanie. "Strategia este... n-aţi citit afişele, n-aţi văzut? Păi doi creştini şi patrioţi vor scăpa ţara de hoţi. Este foarte greu de luptat (cu PDL şi PSD - n.r.) pentru că ei îi iau de acasă şi îi cară cu maşinile şi îi duc la vot. Noi nu avem posibilitatea asta. Pentru a scăpa de canalii, votaţi Vadim şi Becali, n-aţi văzut?", i-a întrebat Becali pe jurnalişti.
Becali a preluat rapid mai vechile acuzaţiile de fraudare emise de CV Tudor la adresa partidelor de guvernare. ?PSD şi PDL nu pot frauda decisiv alegerile europarlamentare. Pot să fure ei... Pot să fure două, trei procente. Atât pot fura, două, trei procente. Or, două, trei procente nu e o mare nenorocire. Două, trei procente le fură pe la localităţile astea unde sunt primarii lor şi unde au putere primarii lor. Că altfel n-au cum să fure. Mai ales la oraşe, n-au cum fura", a explicat Becali.
Deşi nu prea are habar de doctrina şi mesajul partidului pe care-l va reprezenta în cursa electorală pentru Bruxelles, Becali e încrezător în şansele sale de a ajunge în Parlamentul European.

"Vom reuşi sigur, pentru că 4,85 (procente - n.r.) a avut PNG şi patru (procente - n.r.) a avut PRM. Deci patru cu patru fac opt. Există că spun unii că unu cu unu nu fac doi în politică. Dar există în politică că unu plus unu să facă cinci. Deci această alianţă, se pare, e foarte bine văzută de români şi să facem un 10, 12 la sută", a declarat Becali.
Patronul din Pipera mizează şi pe un absenteism masiv la urne al românilor. "Prezenţa mică la vot s-ar putea să fie un avantaj. Pentru că, de obicei, nucleul dur de creştini şi naţionalişti vine la vot. Şi atunci, având o prezenţă mare la vot a electoratului nostru şi mai mică a lor, va fi un avantaj. Eu sper să ne fie în avantaj această prezenţă mică", a explicat Becali.
Becali a spus că este posibil să se retragă din politică după aceste alegeri, dacă PRM nu va trece pragul electoral.
"Depinde de scorul pe care-l vom scoate. Am şi eu momente când sunt supărat. Dar dup-aia, inima mea e o inimă de leu, care nu poate fi înfrântă aşa. (...) E posibil, dacă nu, să mă retrag, dacă nu facem pragul", a spus George Becali.
Potrivit omului de afaceri, până în prezent, a cheltuit aproximativ 40.000 de euro pentru afişe, el estimând că va scoate în total din propriul buzunar 100.000 de euro în această campanie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close