Antena 3 CNN Politică Carmen Dan, despre numirea şefului DGPI: S-a făcut în conformitate cu prevederile legale

Carmen Dan, despre numirea şefului DGPI: S-a făcut în conformitate cu prevederile legale

Carmen Dan, despre numirea şefului DGPI: S-a făcut în conformitate cu prevederile legale
Sursa foto: Foto: Gov.ro
14 Iul 2017   •   17:03

Ministrul Carmen Dan a afirmat, vineri, la Câmpina, că numirea directorului general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI) s-a făcut în conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare, colonelul Mihai-Cristian Mărculescu fiind cel care a câştigat concursul şi a obţinut şi avizul CSAT, potrivit news.ro.

„Structura organizatorică a acestui serviciu precum şi nivelul funcţiei de conducere a acestui serviciu au fost stabilite printr-un act normativ pe care eu l-am găsit în vigoare la momentul la care am venit la minister. Ce am făcut mai departe a fost să respect prevederile acestui act normativ, motiv pentru care, la sfârşitul lunii ianuarie, în condiţiile în care eu mi-am preluat mandatul pe 4 ianuarie, deci pe 30 ianuarie am făcut propunerea de numire a conducerii DGPI a domnului Mărculescu care era persoana care câştigase concursul şi avea şi avizul CSAT”, a spus Carmen Dan.

Aceasta a explicat faptul că a revenit cu propunerea de numire după instalarea noului Executiv. 

Ministrul a explicat faptul că întotdeauna reprezentanţii MAI au fost de acord ca numirea DGPI să se facă cu avizul CSAT.

„Eu vreau să punctez că numirea s-a făcut în conformitate cu prevederile ordonanţei 76", a adăugat Carmen Dan.

Prmeierul Mihai Tudose a semnat, în 4 iulie, decizia de numirea în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul MAI a colonelului Mihai-Cristian Mărculescu.

×
Subiecte în articol: numire sef
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close