Antena 3 CNN Politică Cetăţenii din 19 ţări comunitare votează duminică. Specialiştii prognozează un absenteism masiv

Cetăţenii din 19 ţări comunitare votează duminică. Specialiştii prognozează un absenteism masiv

Cetăţenii din 19 ţări comunitare votează duminică. Specialiştii prognozează un absenteism masiv
Sursa foto: absenteism
07 Iun 2009   •   12:28

Cetăţenii din 19 state ale Uniunii Europene votează duminică pentru a încheia un maraton de patru zile de alegeri pentru Parlamentul European. Din primele estimări, votul va fi marcat de un puternic absenteism în majoritatea celor 27 de state care votează sau au votat între 4 şi 7 iunie.

Alegătorii din 19 ţări, printre care Germania, Franţa, Italia sau Spania, îşi desemneze duminică reprezentanţii în Parlamentul European.

Rezultatele din celelalte ţări care au organizat deja, începând din 4 iunie, scrutinul europarlamentar, adică Marea Britanie, Olanda, Irlanda, Cehia, Letonia, Slovacia, Cipru, şi Malta Malta, vor fi publicate abia în această seară începând cu ora 23.00, ora României, după ce toate secţiile de votare de pe continent se vor închide.

Centrul ceremoniilor de duminică seara va fi oraşul Bruxelles, sediul principalelor instituţii europene. Acolo se vor centraliza şi se vor prezenta public rezultatele din toate cele 27 de ţări. Organizatorii au pregătit o scenă în faţa Parlamentului European şi instalează mai multe camere care vor transmite din unul dintre sediile Legislativului Comunitar.

Deşi se votează pentru legislativul european, analiştii politici spun că despre temele europene s-a vorbit foarte puţin în campania electorală din cele 27 de state. În total, după cele 4 zile vor fi aleşi 736 de eurodeputaţi care îi vor reprezenta pe cei peste 500 de milioane de oameni din Uniune.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close