Antena 3 Politică Coaliţia dă în clocot: PDL, pregătit să ceară socoteală PSD pentru jignirea miniştrilor săi

Coaliţia dă în clocot: PDL, pregătit să ceară socoteală PSD pentru jignirea miniştrilor săi

22 Iun 2009   •   10:30
Coaliţia dă în clocot: PDL, pregătit să ceară socoteală PSD pentru jignirea miniştrilor săi
Sursa foto: Emil Boc, Mircea Geoanã

Coaliţia PSD-PDL fierbe din nou după ce o bună parte din liderii social-democraţi au emis o serie de jigniri la adresa miniştrilor democrat-liberali în cadrul ultimului Comitet Executiv Naţional de vioneri. La şedinţa coaliţiei de guvernare de astăzi se vor afla faţă în faţă social-democraţi precum Liviu Dragnea şi democrat-liberali ca Radu Berceanu încondeiat de liderul pesedist cu epitetul de ?tâmpit?, Vasile Blaga care "vorbeşte numai dimineaţa" şi premierul Emil Boc un "tâşt-bâşt".

Anterior şedinţei coaliţiei, liderii PDL, Emil Boc, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea, Roberta Anastase, au avut o întâlnire în biroul acesteia din urmă, iar după aceasta au urcat la sala grupului PSD, unde se aflau deja din partea PSD Dan Nica, Liviu Dragnea, Ion Toma, Viorel Hrebenciuc. Este pentru prima oară când şedinţa coaliţiei se desfăşoară în sala unui grup parlamentar.

Premierul Emil Boc a evitat să facă declaraţii despre cea mai recentă şedinţă a CExN a PSD, el precizând doar că se va întâlni cu liderii social-democraţi, în cadrul şedinţei coaliţiei, "la fel ca în fiecare luni".

Întrebat de ce nu se desfăşoară întâlnirea la Senat, Boc a precizat că şedinţa are loc la Camera Deputaţilor pentru că Mircea Geoană este plecat într-o deplasare.

Reprezentanţii PD-L s-au exprimat încă de aseară, pentru necesitatea acestei întâlniri, menită să clarifice o serie de nemulţumiri exprimate de fiecare parte. Democrat-liberalii vor cere socoteală pesediştilor pentru jignirile aduse de Liviu Dragnea sau Mircea Geoană miniştrilor Adriean Videanu, Radu Berceanu, Vasile Blaga şi Gheorghe Pogea şi vor repune pe masă problema dosarului lui Adrian Năstase, blocat în Parlament de deputaţii PSD.
De cealaltă parte, social-democraţii au emis un ultimatum în direcţia PDL, cerând liderilor acestui partid să se disocieze de preşedintele Traian Băsescu şi să nu mai permită imixtiunea acestuia în treburile Guvernului.
După şedinţa CEX de vineri, Mircea Geoană s-a plâns la Antena3 şi de deciziile luate pe şest în Guvern, invocând "faimoasa ordonanţă 61 care a fost băgată pe ordinea de zi suplimentară şi n-a trecut nici pe la Victor Ponta".

PSD mai este nemulţumit de modul de alocare a banilor de la buget către ministere, care a favorizat reprezentanţii PDL şi au cam ocolit curtea miniştrilor social-democraţi. "Uneori miniştri noştri sunt prea decenţi. Le-am zis . De exemplu, atunci când pentru agricultură domnul Ilie Sârbu a obţinut de la CE o derogare care ne permitea să mai adăugăm la coplata, la cofinanţarea românească, încă o sumă importantă de bani, la Ministerul Finanţelor s-a spus că nu putem să facem acest lucru, că nu sunt bani (...) Pentru aia, nu sunt bani, pentru aia nu sunt bani, dar când e vorba de ministerele economice de la PD-L, tot timpul sunt bani. Când e vorba de ministerele PSD-ului, nu sunt bani. Poate e vreun miracol, poate cine ştie, Dumnezeu dirijează resursele în stânga şi dreapta", s-a arătat ironic Geoană.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close