Antena 3 CNN Politică Comisia de anchetă, ultima modă în Parlament. Vezi cine riscă să mai fie anchetat (VIDEO)

Comisia de anchetă, ultima modă în Parlament. Vezi cine riscă să mai fie anchetat (VIDEO)

Comisia de anchetă, ultima modă în Parlament. Vezi cine riscă să mai fie anchetat (VIDEO)
Sursa foto: comisie
24 Aug 2009   •   15:43

Febra comisiilor de anchetă este abia la început în Parlamentul României. După circul mediatic desfăşurat în jurul comisiei care anchetează activitatea Ministerului Turismului, noi "comiţii" par să se profileze la orizont. Liberalii spun că Radu Berceanu este unul dintre cei mai incompetenţi miniştri pe care i-a avut România şi ar putea cere constituirea unei comisii de anchetă în cazul său.

Pe de altă parte, democrat-liberalul Gheorghe Flutur declara luni, la sfârşitul şedinţei BPN, că va cere, împreună cu colegii săi, anchetarea membrilor comisiei Udrea care au apărut în înregistrările date presei săptămâna trecută. ?Solicităm să se verifice împrejurările şi dacă parte din membri şi-au depăşit atribuţiunile. Asistăm la un derapaj în parlamentul României? spune Flutur.

La rândul lor, cei vizaţi de noile comisii de anchetă o acuză pe Elena Udrea că sfidează Parlamentul, situându-se mai presus de lege, şi îi cer premierului Boc să intervină. ?Este pentru prima oară în istoria postdecembristă când un ministru îşi permite să sfideze Parlamentul României şi cerem premierului Boc să rezolve acest conflict instituţional, pentru că nu acceptăm ca un ministru să fie mai presus de lege? a declarat luni deputatul PSD Olguţa Vasilescu.

Nu doar parlamentarii sunt vizaţi de comisiile de anchetă. Chiar şi fratele preşedintelui, implicat recent într-un scandal legat acţiunile pe care le deţinea la o firmă care se ocupa cu comerţul de armament, ar putea să fie anchetat. Aceeaşi Olguţa Vasilescu spune că partidul social democrat va solicita formarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru Mircea Băsescu, în cazul în care şi PNL va formula o astfel de solicitare. Deputatul PSD merge chiar mai departe, cerând organelor abilitate să ?facă lumină? în afacerea fratelui preşedintelui cu o firmă care ?se pare că face trafic cu armament?.

Între timp, Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu încearcă să se pună de acord cu Mircea Miclea pe tema legilor educaţiei pe care guvernul pare hotărât să îşi asume răspunderea. Asta, în ciuda faptului că mai multe voci din rândul opoziţiei şi a societăţii civile cer ca aceste legi să fie supuse dezbaterii publice. Cu atât de multe comisii în program, însă, parlamentarii ar putea să nu mai aibă timp şi de aşa ceva.

Liberalii cer anchetarea lui Berceanu





PSD cere premierului Boc să intervină în conflictul Udrea-comisie



Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close