Antena 3 CNN Politică Congres PSD: Geoană nu-şi mai depune mandatul de preşedinte

Congres PSD: Geoană nu-şi mai depune mandatul de preşedinte

Congres PSD: Geoană nu-şi mai depune mandatul de preşedinte
Sursa foto: interviu geoana
11 Feb 2009   •   08:00

Preşedintele PSD Mircea Geoană a găsit soluţia pentru a-şi apăra scaunul şi ?beregata? de atacul lui Miron Mitrea. Acesta a anunţat că la viitorul congres ?nu se pune în discuţie funcţia mea?. În acest fel răspunde indirect lui Miron Mitrea, care declara că se gândeşte serios la a candida la conducerea partidului, funcţia de preşedinte fiind singura care îl interesa, deşi a lăsat să înţeleagă că acest pas nu se va întâmpla la acest congres.
Cu toate acestea, la Congresul din aprilie nu se va mai lua în discuţie problema unui vot de încredere în actuala conducere. Geoană a declarat pentru Cotidianul că prioritatea PSD va fi găsirea unui candidat pentru preşedinţie, şi nu funcţiile de conducere.
?Nu vreau ca toată lumea în partid să intre acum într-o logică de război, să intre în campanie în partid şi să dăm impresia că ne luptăm pe funcţii?, a explicat Geoană.
Cu toate acestea, politicienii vor avea de ales trei vicepreşedinţi şi un secretar general, după ce posturile au rămas vacante.
Printre cei care şi-au anunţat intenţia de a intra la şefia partidului se numără fostul secretar general Titus Corlăţean, care vrea să devină vicepreşedinte. Aceeaşi funcţie este dorită şi de Marian Oprişan sau Nicuşor Constantinescu, dar şi Marian Vanghelie, care doreşte un loc la centru. Acesta din urmă deja şi-a început de altfel campania, profitând de ultimele ieşiri prin ţară pentru a-şi promova imaginea în rândul filialelor locale.
Pe de altă parte, Liviu Dragnea doreşte postul de secretar general.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close