Antena 3 CNN Politică Congres şi organizaţie pentru democrat-liberalii din diaspora

Congres şi organizaţie pentru democrat-liberalii din diaspora

Congres şi organizaţie pentru democrat-liberalii din diaspora
Sursa foto: Emil Boc
19 Mai 2009   •   13:46

PDL a decis înfiinţarea unei filiale de partid în diaspora. Pentru a marca această acţiune, conducerea democrat-liberală va organiza în data de 23-24 mai, la Castellon, Spania, un prim Congres al pedeliştilor din afara ţării la care vor participa liderul partidului, Emil Boc şi candidaţi la europarlamentare.
Preşedintele organizaţiei PDL pentru diaspora, deputatul William Brânză, a anunţat că ţinta partidului pentru diaspora, la europarlamentare îl reprezintă obţinerea unui scor de peste 60%.
Potrivit deputatului PDL, cea de-a 43-a organizaţie a partidului ar avea peste 3.500 de membri."PD-L a fost primul partid politic care de-a lungul timpului şi-a înfiinţat, metaforic vorbind, "ambasadele" sale peste tot unde au existat comunităţi importante de români", a declarat Brânză.

Prim-vicepreşedintele PD-L Theodor Stolojan a prezentat, la rândul său obiectivele partidului pentru românii din străinătate: aderarea României la spaţiul Schengen din 2011, eliminarea restricţiilor pentru români pe piaţa muncii din zece state comunitare, impunerea recunoaşterii diplomelor româneşti de către opt state care nu şi-au respectat această obligaţie, recunoaşterea drepturilor sociale pentru românii care cotizează la fondul de pensii şi la cel de asigurări sociale în alte state ale Uniunii Europene şi sprijinirea eforturilor de integrare ale Republicii Moldova. "Românii din străinătate sunt cetăţeni europeni dar, din păcate, nu beneficiază de toate drepturile pe care alţi cetăţeni europeni le au în Uniunea Europeană", a spus Stolojan.

Cu prilejul congresului, urmează să se valideze şi conducerea organizaţiei, prin înfiinţarea a două posturi de vicepreşedinte şi a unuia de secretar executiv. Preşedintele Organizaţiei, William Brânză, va deveni membru în Biroul Permanent Naţional al PDL, ca reprezentant al comunităţii românilor din străinătate.

La acest Congres sunt aşteptaţi să participe mai mulţi vicepreşedinţi de la nivel naţional, candidaţi PDL la europarlamentare, dar şi premierul Emil Boc. PDL are filiale în Spania, Portugalia, Italia, Franţa Grecia, Irlanda, Israel, Marea Britanie, Moldova.
Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close