Antena 3 CNN Politică Consiliul Naţional PSD pentru prezentarea eurocandidaţilor, fixat pe 14 mai

Consiliul Naţional PSD pentru prezentarea eurocandidaţilor, fixat pe 14 mai

Consiliul Naţional PSD pentru prezentarea eurocandidaţilor, fixat pe 14 mai
Sursa foto: Adrian Nastase
04 Mai 2009   •   13:09

PSD îşi va prezenta candidaţii pentru europarlamentare în data de 14 mai, în cadrul unui Consiliu Naţional lărgit, a declarat luni, preşedintele CN, Adrian Năstase. Cu această ocazie, Mircea Geoană va fi propus drept candidat al partidului pentru alegerile prezidenţiale, urmând ca decizia să fie luată prin vot la Congresul PSD.

?Am decis astăzi în BPN să organizăm şedinţa Consiliului Naţional pe 14 mai. Vor mai fi şi alte reuniuni în această săptămână.(...) Cu această ocazie vom prezenta pe de o parte eurocandidaţii şi probabil vor mai fi şi alte anunţuri. Nu-i lansăm, este vorba de o prezentare a lor, ei au fost deja prezentaţi, dar o acţiune care să marcheze în interiorul campaniei electorale mesajele nosatre eu cred că poate fi foarte utilă? a precizat Năstase.

El a lăsat să se înţeleagă că CN îl va propune pe liderul PSD, Mircea Geoană pentru cursa prezidenţială la scaunul din Cotroceni. ?Sigur că va fi o propunere din partea CN pentru o decizie care va fi a Congresului? a arătat Năstase.

Preşedintele CN al PSD nu s-a arătat îngrijorat de faptul că partidul său îşi va prezenta candidaţii pentru PE abia după ce PDL şi PNL vor întreprinde acţiuni similare. ?Vor fi alte acţiuni în această perioadă. Nu cred că trebuie să ne îngrămădim cu toţii de Ziua Victoriei să ne lansăm candidaţii. Nu pierdem startul? a mai spus Năstase, referindu-se la intenţia PDL şi PNL de lansare a ofertei lor electorale în data de 9 mai.

În ceea ce priveşte punctele de vedere diferite exprimate de unii lideri ai partidului cu privire la situaţia PSD în sondaje, Năstase a afirmat că atât el, cât şi restul colegilor de partid au dreptate. ?E ca vorba rabinului: şi eu am dreptate şi ei au dreptate. Privind la unul dintre sondaje rezultă că numărul celor care nu vor participa la vot a ajuns în luna aprilie la 53%. Or aceasta relevă necesitatea mobilizării simpatizanţilor şi votanţilor partidului. Dacă rămân acasă e rău, dacă rămân cei ai celorlalte partide e bine? a subliniat deputatul social-democrat.

Năstase a atras atenţia săptămâna trecută, pe propriul blog asupra tendinţei de descreştere a intenţiei de vot a partidului în zona rurală şi în regiunea Moldovei, fiefuri electorale tradiţionale ale acestui partid.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close