Antena 3 CNN Politică Controversata ordonanţă liberală privind aeroportul de la Braşov, susţinută şi de PDL

Controversata ordonanţă liberală privind aeroportul de la Braşov, susţinută şi de PDL

Controversata ordonanţă liberală privind aeroportul de la Braşov, susţinută şi de PDL
Sursa foto: Camera Deputaþilor
04 Mai 2009   •   18:52

Concordie deplină în rândul parlamentarilor Puterii la votarea ordonanţei liberale privind transferarea unui teren pentru realizarea Aeroportului Internaţional Braşov- Ghimbav, după ce în şedinţa trecută actul normativ a provocat dispute între deputaţi. Parlamentarii PDL, care se opuseseră iniţial adoptării acestei ordonanţe s-au pronunţat luni, alături de colegii de guvernare şi de deputaţii PNL, pentru construirea aeroportului dorit de liberali la Braşov.
Ordonanţa vizează transmiterea unui teren, în suprafaţă de 200 de hectare, din administrarea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru cartof şi sfeclă de Zahăr din Braşov în administrarea Consiliului Judeţean Braşov pentru realizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.
Spre deosebire de săptămâna trecută, deputaţii democrat-liberali au susţinut votarea ordonanţei, arătând că realizarea unui aeroport internaţional la Braşov reprezintă un obiectiv foarte important pentru comunitatea din acea zonă. Cu doar şapte zile înainte, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (PDL), cerea în plenul Camerei, respingerea ordonanţei, spunând că nu este necesar un aeroport Internaţional la Braşov, în timp ce parlamentari ai PDL acuzau interesele imobiliare în materie ale unor demnitari liberali locali.
"Iată ce face timpul, înţelepciunea oamenilor politici şi interesul comun", a spus Ioan Oltean (PDL), preşedintele de şedinţă, care a salutat părerea comună a deputaţilor privind adoptarea ordonanţei.
Preşedintele Comisiei pentru agricultură, Valeriu Tabără (PDL), s-a declarat mulţumit de amendamentele aduse de către membrii comisiei care oferă garanţii că terenul respectiv va fi folosit exclusiv pentru construcţia aeroportului şi că nu va fi trecut sub nicio formă în proprietatea privată.
"Dacă, în termen de cinci ani, nu se va realiza Aeroportul Internaţional Braşov- Ghimbav, suprafaţa de teren de 200 de hectare va reveni de drept în domeniul public al statului şi în admnistrarea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru cartof şi Sfecla de Zahăr Braşov", a explicat Tabără.
Votul final va fi dat în şedinţa camerei de marţi. "Vom da mâine votul final şi să trecem la realizarea aeroportului spre satisfacţia multora din sală şi din afara ei", a precizat Ioan Oltean.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close