Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu, atac la Coaliţie: ?De minţit aţi minţit împreună. Vă rog să guvernaţi împreună!" (VIDEO)

Crin Antonescu, atac la Coaliţie: ?De minţit aţi minţit împreună. Vă rog să guvernaţi împreună!" (VIDEO)

Crin Antonescu, atac la Coaliţie: ?De minţit aţi minţit împreună. Vă rog să guvernaţi împreună!" (VIDEO)
Sursa foto: Crin Antonescu
13 Mai 2009   •   12:44

PDL a minţit românii încă din ziua alegeriolor parlamentare atunci când a susţinut că are un program compatibil cu PDL şi că doreşte să guverneze alături de liberali. Liderul PNL Crin Antonescu a respins acuzaţiile de destru lansate de către premierul Emil Boc la adresa fostei guvernări şi le-a reproşat democrat-liberalilor că acum cinci luni nu au pomenit nimic despre această situaţie fiind mai preocupaţi să pună mâna pe putere. Preşedintele liberal le-a recomandat membrilor coaliţiei să continue să guverneze împreună de vreme ce se pricep atât să mintă împreună.

Liderul PNL i-a acuzat pe democrat-liberali şi social-democraţi de "minciuni repetate", care "au intrat în folclor". ?Aţi spus o serie de minciuni. Prima minciună în ziua alegerilor când aţi strigat sus şi tare că doriţi să faceti guvern cu liberalii pentru că aţi avea compatibilitate de program şi nu aţi spuis nimic despre aşa -zisul dezstru pe care Guvernul Tăriceanu l-ar fi lăsat. Dacă este adevărat ceea ce dumneavoastră sustinuţi despre acest dezastru atunci minteaţi când susţineaţi că suntem compatibili ca program şi că sunteţi gata să faceţi guvern cu noi. Ori nu este adevărat că a existat risipa şi minţiţi, ori este adevărat şi aţi fost complici, deci minţiţi!? a susţinut Crin Antonescu.



Liderul PNL a acuzat şi jocul dublu şi interesele care au stat la baza formării coaliţiei PSD-PDL.
?Cei din PDL aţi fost puşi de Traian Băsescu să vă aliaţi cu PSD în încercarea de a anihila maşina de vot a PSD, iar PSD s-a aliat pentru că grupurile dumneavostră clientelare nu mai aveau răbdare şi doreau intrarea cu orice preţ la guvernare? a mai afirmat Antonescu.

Mai mult, PDL nu are cum să susţină că nu ştia despre criză în momentul preluării puterii. ?Aţi fost informaţi cu acte în regulă de BNR. Nu puteţi minţi că nu aţi ştiut despre criză. La investire aţi minţit din nou. Aţi vorbit despre creştere economică, despre reînviorarea economiei, aţi vorbit despre solidaritate. Nu aveţi nici un fel de solidaritate, nici cu ţara, nici cu întreprinzătorii, doar între clientela dumneavostră şi între dumneavoastră atunci când interesele coincid. Avem o guvernare pentru grupurile clientelare din jurul domnilor Băsescu şi Geoană? a mai menţionat Antonescu.

Liderul PNL a dat ca exemplu pentru bunul mers al actualei guvernări răfuielile zilnice dintre PSD şi PDL, pe fondul ?fiscalizării şi politizării excesive şi aberante?. ?De minţit aţi minţit împreună. Vă rog să guvernaţi împreună! Zilnic vă acuzaţi unii pe alţii ba că sunteţi expiraţi, ba scizofrenici. Aici aveti şi unii şi alţii dreptate, dar jucaţi o farsă pe spinarea românilor? a subliniat Antonescu, recomandând celor din PDL să le urmeze exemplul şi să-şi dea afară partenerii de guvernare dacă tot constată că aceştia sunt dimineaţă la putere şi după-masă şi seara în opoziţie,
Pe cei din PSD, Antonescu i-a sfătuit să impună şi să lupte pentru măsurile pe care le cred corecte, cum ar fi cazul anulării impozitului forfetar. În opinia liderului liberal această măsură fiscală nu face decât să ajute la strângerea unor bani "cum-necum" pentru ca puterea să aibă ce să împartă clientelei, în timp ce în paralel se dublează numărul de şomeri şi se triplează firmele care se închid. "Unde este logica dvs economică?", s-a întrebat Antonescu.

Preşedintele PNL a criticat şi "frica" de piaţa liberă şi de măsurile liberale, solicitând renunţarea la impozitul forfetar şi eliminarea impozitului pe venituri pentru IMM-uri în primii ani de activitate, a impozitului pe salariu şi a CAS la primele şase luni de la angajare. "Din păcate, acordul cu FMI l-aţi făcut doar pentru a avea cu ce plăti pensii şi salarii până la alegerile prezidenţiale", a conchis liderul PNL.


Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close