Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Mai trebuiau adăugate puncte pe solicitarea lui Ponta către Barroso

Crin Antonescu: Mai trebuiau adăugate puncte pe solicitarea lui Ponta către Barroso

Crin Antonescu: Mai trebuiau adăugate puncte pe solicitarea lui Ponta către Barroso
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    17 Oct 2012   •   22:44

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, referitor la un set de cerinţe pe care premierul Victor Ponta le-ar fi adresat preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că acestea sunt "judicioase, bune", dar că mai puteau fi adăugate şi altele.

El a spus că nu a apucat să discute cu premierul Victor Ponta despre acest subiect.

"Nu am apucat, pentru că ne-am întâlnit aici, puţin, înainte de începerea acestei reuniuni şi am discutat mai mult despre scenariul ei. Nu cred că domnul Barroso a dat un răspuns pe loc, cred că cererea mai putea avea nişte puncte adăugate, dar cred că punctele de acolo sunt judicioase, bune", a declarat Antonescu, răspunzând întrebărilor presei, la finalul manifestării de lansare a candidaţilor USL.

Referitor la reprezentarea Românei la Consiliul European care se desfăşoară joi şi vineri la Bruxelles, Antonescu a subliniat că trebuie să se clarifice cine merge la aceste reuniuni, indiferent cine este preşedinte sau premier.

"Era vorba de o chestiune instituţională, în sensul în care să se clarifice odată pentru totdeauna: indiferent cine va mai fi preşedinte şi cine va fi prim-ministru, să nu mai existe confuziile, ambiguităţile şi contradicţiile pe care le cunoaştem. Evident că modificarea Constituţiei este un proces laborios, este cel mai important demers pe care un parlament îl poate face şi este o formulă pentru care noi vom căuta să reunim consens, dacă se poate. Şi dacă am avea două treimi din Parlament, tot am sta de vorbă îndelung cu cealaltă treime, pentru a agrea împreună anumite formule constituţionale. Dar asta nu este neapărat o chestiune urgentă", a spus Crin Antonescu.

În legătură cu "bătălia politică" pe care o duce cu preşedintele Traian Băsescu, Antonescu a spus că aceasta va continua. 'E o bătălie politică ce va continua şi e normal să continue. A fost o pre-campanie prelungită şi vom avea o campanie electorală foarte intensă', a mai spus liderul liberalilor.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close