Antena 3 CNN Politică Cristoiu: Oprescu va câştiga Primăria Capitalei şi apoi Cotroceniul (VIDEO)

Cristoiu: Oprescu va câştiga Primăria Capitalei şi apoi Cotroceniul (VIDEO)

Cristoiu: Oprescu va câştiga Primăria Capitalei şi apoi Cotroceniul <font color=red>(VIDEO)</font>
21 Apr 2008   •   22:08

Demisia lui Sorin Oprescu din rândurile PSD ascute lupta pentru Primăria Capitalei. ?Până acum era simplu, se bătea buldogul (Vasile Blaga, n. red) cu domnul intelectual (Cristian Diaconescu)?. A apărut însă demisionarul Oprescu, care ?va câştiga alegerile chiar din primul tur şi apoi va deveni preşedinte?, susţine Ion Cristoiu. Invitat la Sinteza Zilei, analistul politic l-a dat drept favorit pe deja fostul social-democrat. Deşi PDL are un candidat puternic la această funcţie, cel mai interesat ca Vasile Blaga să nu câştige primăria generală, ci Sorin Oprescu, este Traian Băsescu. Şi asta pentru că ?preşedintele nu vrea ca primăria să fie în continuare a democraţilor?, susţine Cistoiu.

CRISTOIU: CEL MAI INTERESAT CA OPRESCU SĂ CÂŞTIGE E BĂSESCU -  

De cealaltă parte, Valentin Stan a vorbit despre afacerile lui Vasile Blaga şi despre legăturile acestuia cu Verestoy Attila. Candidatul PD-L la primăria Capitalei a recunoscut, într-un interviu acordat Evenimentului Zilei, că a cumpărat o casă de peste 800.000 de euro, o parte din bani fiind împrumutaţi de la nimeni altul decât Verestoy Attila, ?oligarhul atacat vehement de Traian Băsescu?. ?Dacă Blaga este buldog, atunci Videanu este lesa cu care câinele e dus la plimbare?, a atacat Stan.

În stilul deja cunoscut, Valentin Stan i-a dedicat democrat-liberalului Vasile Blaga o melodie. Iată "momentul artistic" din timpul emisiunii:  

Un alt subiect discutat în cadrul emisiunii a fost legat de discursul fiicei preşedintelui, susţinut duminică la Cluj. ?Ca să-i faci elogiul lui Emil Boc, e clar că cineva ţi-a făcut un text idiot, iar tu îl citeşti?, a comentat Ion Cristoiu. Invitat la Sinteza Zilei, analistul şi-a exprimat nelămurirea în legătură cu lipsa de reacţie a şefului statului. ?Traian Băsescu este sadic sau masochist. Nu se poate să-ţi expui fiica la asemenea lucruri publice. Mi-e milă de ea, de familie?.

Mai mult, Cristoiu şi-a oferit serviciile de consilier pe gratis, în acest caz. ?Elena Băsescu este uluită de faptul că Emil Boc spune câteva fraze. (...) Ea e mirată cum de reuşeşte Boc să spună câteva fraze, fără să se bâlbâie?. Asta în condiţiile în care discursul său este marcat de stresul de a nu reedita cumva celebrele "succesuri", a conchis jurnalistul.

Iată câteva fraze din discursul Elenei Băsescu, susţinut cu ocazia lansării candidaţilor la locale, în Cluj. Principalul "beneficiar" al cugetărilor sale - Emil Boc, liderul PDL: "Nu am cum să nu-i remarc promptitudinea. În timp ce unii dintre noi spunem numai câteva cuvinte, dânsul editează perfect câteva fraze. Aceeaşi viteză o are şi în reacţiile politice, o consecinţă clară a bagajului de cunoştinţe pe care le deţine".

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close