Antena 3 CNN Politică CSAT amână din nou luarea unei decizii în domeniul înzestrării Armatei

CSAT amână din nou luarea unei decizii în domeniul înzestrării Armatei

CSAT amână din nou luarea unei decizii în domeniul înzestrării Armatei
Sursa foto: Cotroceni
21 Mai 2009   •   16:00

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-a încheiat joi fără a se lua nici o decizie finală în privinţa înzestrării programelor de înzestrare strategică, deoarece de la guvern nu a venit nici o analiză din cele cerute. Membrii CSAT nu au luat act decât de o informare făcută în acest domeniu de către şeful statului major al armatei.
Efortul de dotare a armatei române s-ar ridica la 15 miliarde de euro, fiind necesare efectuarea mai multor analize pentru a determina nevoile sale.
? În cadrul şedinţei, şeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, a prezentat membrilor CSAT o informare cu privire la înzestrarea Armatei României", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei .
CSAT a discutat, pe 24 aprilie despre înzestrarea Armatei, hotărând însă să amâne aprobarea planului de înzestrare a Armatei pentru o şedinţă viitoare, după ce acesta va fi discutat în Guvern. Preşedinţia menţiona, la acea dată, că a fost adoptată Strategia de înzestrare a Armatei, document care stabileşte obiectivele şi priorităţile pe termen mediu şi lung ale înzestării şi care reprezintă, totodată, baza pentru elaborarea planului de înzestrare a Armatei şi a programelor multianuale.
Ministrul Apărării Mihai Stănişoară a declarat, la începutul săptămânii, la Parlament, că prioritatea MApN este iniţierea programului Multirol, aşteptându-se ca CSAT să ia o decizie rapidă. "Pentru noi, avionul Multirol rămâne o prioritate şi sper ca foarte repede să se ia o hotărâre, în acest sens, în CSAT", a spus Stănişoară.
Potrivit ministrului Apărării, finanţarea programului se va realiza prin credite multianuale extrabugetare, conform Ordonanţei Guvernului 111 din 2007 cu privire la angajarea de credite. Ministrul a mai spus că o parte dintre programele de înzestrare a Armatei, altele decât cele şase de înzestrare strategică, vor fi renegociate ca termen de plată şi de livrare, în sensul amânării acestor termene.

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close