Antena 3 CNN Politică CV Tudor visează la guvernare: "Tribunul" şi-a constituit propriul Executiv din "umbră"

CV Tudor visează la guvernare: "Tribunul" şi-a constituit propriul Executiv din "umbră"

CV Tudor visează la guvernare: "Tribunul" şi-a constituit propriul Executiv din "umbră"
Sursa foto: Corneliu Vadim Tudor
26 Iun 2009   •   16:32

Impulsionat de rezultatul electoral obţinut la europarlamentare, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor se vede deja preşedinte al României cu propriul său guvern, deocamdată din ?umbră?. Structurat pe 12 ministere, ?the dream team-ul? propus de ?tribunul? PRM este compus în majoritate din mai toţi vicepreşedinţii PRM: Lucian Bolcaş, Gheorghe Funar, Gheorghe Buzatu, Constantin Găucan, Dan Claudiu Tănăsescu, Anca Petrescu, Angela Bălan, Codrin Ştefănescu, Marius Marinescu.
"Aşa cum am promis vom prezenta Guvernul din umbră al PRM. Deocamdată doar structura lui, fără prea multe nominalizări, pentru că nu vrem să îi expunem pe oamenii noştri riscului de a fi atacaţi şi de a deveni ţinte vii. Spre deosebire de Guvernul PSD-PDL care este supradimensionat şi bugetivor, având nu mai puţin de 19 ministere, mai mult decât au SUA, Guvernul PRM va fi mai redus ca dimensiuni, mai pragmatic şi mai eficient", a afirmat, vineri, Vadim Tudor.

În viziunea lui CV Tudor, guvernul PRM va avea în structura sa 12 ministere, care nu sunt însă "bătute în cuie" : Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei, Ministerul Economiei Naţionale, Ministerul Agriculturii, Silviculturii şi Mediului, Ministerul Transporturilor, Turismului şi Dezvoltării regionale, Ministerul Finanţelor şi Administrării fondurilor europene, Ministerul Muncii şi protecţiei sociale, Ministerul Educaţiei şi Culturii, Ministerul Comunicaţiilor şi cercetării ştiinţifice, Ministerul Sănătăţii şi Sporturilor,
În ceea ce priveşte rolul PNG în eventuala sa construcţie politică, liderul PRM a susţinut că nu se grăbeşte cu eventuala fuziune dintre cele două formaţiuni politice aşteptând un semn din partea PNG, pentru continuarea negocierilor. "Am aşteptat să se rezolve problema judiridcă a lui Gigi Becali şi să-şi clarifice el unele probleme în fosta sa formaţiune şi aşteptăm să vedem ce mişcare va face el. Este un om de onoare, el v-a spus vouă că dacă partidul nostru va avea un scor bun - şi a avut, în condiţiile date, un scor excepţional, pentru că ştiţi cum s-a furat - el va convoca un Congres extraordinar al PNG şi va decide fuziunea prin absorbţie, titulatura finală fiind tot PRM. Eu nu mă grăbesc nicărieri, e şi spre binele lor ca partid", a mai arătat Corneliu Vadim Tudor.
În schimb, preşedintele PRM i-a recomandat lui Gigi Becali să renunţe la ideea de a face parte din familia politică a PPE din Parlamentul European. "Îi transmit să nu mai bată la uşa PPE-ului. Acolo se intră pe lobby unguresc şi ungurii nu vor face lobby pentru cineva care a intrat în parlamentul European pe listele PRM. Ne urăsc sincer de moarte ăştia. Dar şi noi... avem o dragoste pentru ăştia", a mai explicat Vadim Tudor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close