Antena 3 CNN Politică Dan Nica: ?Nu am fost certaţi". Îndemn la reţineri de la poziţii războinice în coaliţie

Dan Nica: ?Nu am fost certaţi". Îndemn la reţineri de la poziţii războinice în coaliţie

Dan Nica: ?Nu am fost certaţi". Îndemn la reţineri de la poziţii războinice în coaliţie
Sursa foto: Dan Nica
22 Iun 2009   •   12:15

Tăcere şi scrâşnet de dinţi după şedinţa coaliţiei de guvernare. După atacurile extrem de dure lansate de către social-democraţi la CEX-ul de la Turnu Măgurele, reprezentanţii PSD şi PDL au convenit să nu ridice public securea războiului şi să dea impresia ca sunt mai curând interesaţi de problemele românilor şi soluţiile anticriză, decât de ?problemele mărunte?. Oficial s-a făcut un îndemn către proprii membri de partid să se abţină de la declaraţii războinice pentru crearea unui dialog ?responsabil?. Liderii PDL au părăsit însă supăraţi sala de şedinţă, evitând să facă vreun comentariu asupra discuţiilor de astăzi sau a jignirilor aduse de social-democraţi.

Vicepremierul Dan Nica a precizat că în cadrul coaliţiei a avut loc o discuţie pe fondul afirmaţiilor private făcute dee social-democraţi, dar s-a decis să se instituie un ?dialog instituţional şi foarte responsabil?.
?Am decis să cerem tuturor membrilor celor două partide să dea dovadă de reţinere şi în acelaşi timp să ne preocupăm şi să avem toată energia pentru ca ceea ce înseamnă aşteptările românilor şi mai ales depăşirea crizei să constituie principala prioritate.(...)Nici nu am fost certaţi. Am adresat un îndemn de reţinere. Suntem întro perioadă în care temperaturile au crescut foarte mult în România. Nu dorim să dăm impresia că ne ocupam de lucruri mărunte? a arătat Nica.

Cu asumarea răspunderii pe codurile juriudice, ameninţarea unei moţiuni de cenzură şi două moţiuni simple liberale la final de legislatură, partenerii de guvernare au decis să amâne reglarea conturilor dintre ei pentru a trece aceste hopuri în mod unitar.

?Am pregătit grupurile parlamentare pentru cele doua moţiuni formulate de opoziţie. Va fi o acţiune extrem de puternică la sfîrşitul acestei sesiuni parlamentare? a subliniat vicepremierul PSD.

Nica a evitat însă să comenteze situaţia creată de declaraţiile dure formulate de unii colegi de păartid la adresa colegilor de guvernare. ?Nu vreau să intru în zona sordidă a unor declaraţii care nu au fost publice. Nu credem că trebuie să aducem în discuţia publică unele declaraţii private? a mai spus Nica.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close