Antena 3 CNN Politică Dan Nica: Tensiunile invocate de presă, deliciul coaliţiei. Remaniere, peste trei ani

Dan Nica: Tensiunile invocate de presă, deliciul coaliţiei. Remaniere, peste trei ani

Dan Nica: Tensiunile invocate de presă, deliciul coaliţiei. Remaniere, peste trei ani
Sursa foto: Dan Nica
11 Mai 2009   •   11:45

Tensiunile din interiorul coaliţiei de guvernare invocate de presă au provocat luni deliciul şi amuzamentul membrilor PSD şi PDL, a susţinut vicepremierul Dan Nica. Social-democratul a infirmat existenţa unor conflicte în cadrul coaliţiei, explicând că afirmaţiile bătăioase lansate de ministrul Vasile Blaga nu ar fi constituit altceva decât o încercare de a testa simţul umorului ziariştilor. În ceea ce priveşte posibilitate unei remanieri, Nica a comunicat cămai e nevoie de trei ani de aşteptre pentru a se întâmpla acest lucru. Nica a afirmat că măsura impozitului forfetar se va menţine, nefiind însă excluă revizuirea unor măsuri fiscale guvernamentale după ce economia românească îşi va stabiliza trendul ascendent deja timid semnnalat.

"Atmosfera a fost ca de obicei foarte bună. Îmi pare rău că nu vă pot confirma (existenţa tensiunilor - n.r.). Conflictele nu au existat", a afirmat Nica, adăugând că speculaţiile de presă au constituit deliciul în şedinţa de azi a coliaţiei PSD-PDL.

Remanierea:"Mai aveţi de aşteptat încă 3 ani"

Dan Nica a afirmat că la şedinţa coaliţiei s-a discutat despre creşterea economică, strategia energetică naţională şi legea salarizării unice.

"Nu au existat tensiuni. A fost o încercare să vadă dacă aţi avut simţul umorului" a explicat Nica, referindu-se la poziţia lui Blaga.

Vicepremierul Dan Nica a apreciat că pentru a vedea o remaniere jurnaliştii trebuie să mai aştepte "vreo trei ani". El a infirmat că ar exista tensiuni în coaliţie sau că s-ar fi pus problema remanierii ministrului pentru IMM-uri, Constantin Niţă, pentru afirmaţiile sale împotriva Guvernului.
"Nici înainte, nici acum (nu a fost apostrofat Niţă, n.r.) şi cred că nici în viitor pentră că, aşa cum v-am spus, lucrurile sunt la un nivel extrem de bun şi încrederea este la o cotă pe care mulţi n-au sperat-o în momentul în care s-a creat Parteneriatul pentru România. Îmi pare rău că vă dezamăgesc, ştiu că v-aţi fi dorit să fie un pic de război şi că este regretabil din punctul dumneavoastră de vedere că nu au apărut nici un fel de conflicte, nici măcar din cele violente, dar n-am ce să vă spun pentru că atmosfera a fost ca de obicei foarte bună. Dacă vreţi să inventez eu conflicte, doar ca să vă fac plăcere, eu pot s-o fac", a mai adăugat ministrul de Interne" a continuat Nica.

Regândirea impozitului forfetar, condiţionat de stabilizarea creşterii economice

În ceea ce priveşte controversatul impozit forfetar, criticat astăzi şi de către Marian vanghelie, vicepremierul a arătat că nu se pune problema eliminării sale, dar măsurile fiscale ar putea suiferi o regândire pe viitor în cazul în care creşterea economică se va stabiliza.

?Toate măsurile luate datorită contextului economic actual vor fi la un moment dat revăzute până atunci nici nu spunem şi nici nu ne pregătim să spunem că anumite lucruri vor fi într-un fel sau altul. Conform acordului încheiat cu organismele financiare internaţionale aceste mpsuri rămân pentru că ele fac parte din acest acord. În momentul în care economia va intra pe o pantă ascendentă şi pe un trend stabilizat, ne gândim ca toate resursele suplimentare să le dirijam acolo unde economia are nevoie? a mai spus Nica.

Ministrul a arătat că guvernul împărtpşeşte un optimism moderat faţă de poisibilităţile de creştere economică, acest sentiment de încredere "timid şi firav" în economie urmând a fii susţinut prin măsuri la nivelul Guvernului.

"Suntem într-un sentiment de optimism moderat pentru că rezultatele din aprilie arată un prim semn pozitiv în economia româniei. Sperăm ca acest trend să se menţină pe luna mai şi pe luna iunie ceea ce ne-ar permite ca să avem un prim semestru al economiei româneşti cu semne bune", a afirmat vicepremierul Dan Nica.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close