Antena 3 Politică Decontare a cheltuielilor de campanie ale Elenei Băsescu pe cabinetul de deputat al Elenei Udrea?

Decontare a cheltuielilor de campanie ale Elenei Băsescu pe cabinetul de deputat al Elenei Udrea?

22 Iun 2009   •   19:06
Decontare a cheltuielilor de campanie ale Elenei Băsescu pe cabinetul de deputat al Elenei Udrea?
Elena Udrea

Elena Băsescu a avut parte în campanie de sprijinul logistic pus la dispoziţie de ministrul Elena Udrea. Acesta i-a dat spre folosinţă până şi biroul său parlamentar. Potrivit informaţiilor economice publicate pe site-ului Camerei Deputaţilor cheltuielile acestui birou parlamentar au crescut brusc în luna în care a avut loc campania pentru europarlamentare. 5.624 lei pentru chirii şi utilităţi şi de 3.500 lei cu salariile personalului din biroul său parlamentar şi de 3.500 lei cu salariile personalului sunt trecute în dreptul banilor risipiţi şi decontaţi de Elena Udrea din bugetul Camerei pentru propriul cabinet de deputat folosit însă de EBA pentru propriile nevoi electorale
Şefa turismului românesc susţine însă că nu a decontat nici un leu din banii cheltuiţi pentru campania EBA la nivelul cabinetului său parlamentar.
Într-o postare pe propriul blog, Udrea recunoaşte că i-a oferit Elenei Băsescu o parte din biroul său parlamentar, ca sediu de campanie, dar afirmă că a plătit din propriul buzunar chiria pentru sălile ocupate de EBA şi echipa ei. Confruntată cu cei 5624 de lei cheltuiţi pentru chirie şi utilităţi la nivelul cabinetului său de deputat, Udrea declară că nu s-a pus problema decontării în această sumă a unor cheltuieli de campanie.
"Este adevărat că personal am susţinut candidatura Elenei şi că m-am oferit să îi pun la dispoziţie, din bani personali, un sediu de campanie. Cum sunt un om care îşi respectă cuvântul, începând cu data de 1 aprilie i-am oferit acesteia o parte din spaţiul aferent biroului meu parlamentar şi am plătit personal chiria pentru sălile ocupate de EBA şi de echipa ei. Chiria pe întregul spaţiu este de 2.000 lei pe lună, iar de la 1 aprilie biroul meu parlamentar a funcţionat într-o sală de doar 20 de metri pătraţi, faţă de 100 de metri pătraţi până atunci, motiv pentru care cheltuielile aferente, cele decontate la Camera Deputaţilor, au scăzut la 500 lei pe lună", afirmă deputatul PDL.
Informaţiile postate pe site-ul Camerei o contrazic. Ministrul deputat a raportat cheltuieli în luna electorală de 3.921 lei pentru materiale de întreţinere, de 5.624 lei pentru chirii şi utilităţi şi de 3.500 lei cu salariile personalului din biroul său parlamentar.
Cu doar o lună înainte de debutul campaniei pentru europarlamentare, în martie, Udrea făcea decont de 4858 lei pentru cheltuielile de întreţinere şi alţi 1452 lei pentru personalul angajat la nivelul acestui cabinet parlamentar. Nici un leu nu era dat pentru chirii, în timp ce cuantumul banilor alocaţi pentru personal era de două ori mai mic.
Deputatul susţine însă că cheltuielile decontate de Cameră s-au redus numai la spaţiul pe care l-a utilizat ca deputat. Elena Udrea adaugă faptul că pe site-ul Camerei Deputaţilor se menţionează că ar fi decontat, în luna aprilie, suma de 5.624 lei reprezentând chirii şi utilităţi, însă susţine că acest decont include suma de 2.000 lei pentru chiria aferentă lunii martie şi pe cea de 500 lei pentru chiria aferentă lunii aprilie, diferenţa fiind reprezentată de alte cheltuieli "care nu au nimic de-a face cu chiria".
De asemenea, Udrea mai afirmă că niciunul dintre angajaţii biroului său parlamentar nu au făcut parte din echipa de campanie a Elenei Băsescu.
"Mă bucur că sediul meu de campanie, devenit ulterior şi sediul biroului meu parlamentar, i-a adus noroc şi Elenei Băsescu. În plus spre iritarea unora, dacă preşedintele ar avea nevoie, i-aş pune de asemenea la dispoziţie respectivul spaţiu ca sediu de campanie pentru competiţia electorală de la sfârşitul acestui an", conchide Elena Udrea.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close